Erzurum'da Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Kutlu Doğum Programı

Erzurum\'da Kutlu Doğum Programı

Erzurum’da Kutlu Doğum Programı İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

20.04.2014 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da Kutlu Doğum Programı İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen "Kutlu Doğum" programına, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Vali Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Kars Valisi Eyüp Tepe, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Solakzade Camisi imamı Ali Turhan'ın Kuran tilaveti okumasıyla başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan, "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu sinevizyon gösterisi yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yaptığı konuşmada, "Bizim millet olarak sevgi merkezli bir peygamber tasavvurumuz var. Biz kitap okuyarak, iman etmiş bir toplum değiliz. Biz, bize kitabı getiren yüce peygamberi ve onun ashabını severek Müslüman olmuş bir toplumuz. Onun için bizim çok farklı bir peygamber sevgimiz, sevdamız vardı. O'nu sevmenin yolu sadece O'na mevlitler okumak değil, O'nu sevmenin yolu sadece O'na kasideler, naatlar yazmak, ilahiler yazmak değil. O'nu sevmenin yolu sadece 'sevdim, yandım ya Resulullah' demekle olmaz. O'nu sevmenin yolu, O'nun gibi yaşamak, O'nun gibi dürüst olmak, O'nun gibi çocukları sevmek, O'nun gibi anneye, babaya istirham etmek, O'nun gibi dost olmaktır. Bu Kutlu Doğum haftalarımızın asıl gayesi, sevgili peygamberimizi anmaktan anlamaya doğru hareket etmeliyiz. Sadece bu salonlarda anmak değil, bu haftadan başlayarak O'nun hayatını okumalıyız" dedi.

İçişleri Bakanı Ala da elinde hazırlanmış bir konuşma metni olduğunu ancak konu samimiyet olduğu için yüreğinden kopanı söyleyeceğini belirterek, hayatında iki hususun derinlemesine etki ettiğini söyledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement