Erzurum'da Kuyumcudan Gasp İddiası - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Kuyumcudan Gasp İddiası

Erzurum'da bir kuyumcu, akşam iş çıkışı evine giderken yüzüne biber gazı sıkılarak kaçırıldığı, sonra da bıçak tehdidiyle iş yeri açtırılarak 270 bin lira değerinde ziynet eşyasının gasbedildiği iddiasıyla polise başvurdu.

08.10.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da bir kuyumcu, akşam iş çıkışı evine giderken yüzüne biber gazı sıkılarak kaçırıldığı, sonra da bıçak tehdidiyle iş yeri açtırılarak 270 bin lira değerinde ziynet eşyasının gasbedildiği iddiasıyla polise başvurdu.

Yakutiye ilçesi Taşmağazalar semtinde kuyumculuk yapan İbrahim Abay, polise başvurusu sonrası gazetecilere açıklamasında, 2 Ekim'de iş yerinden çıkıp evine giderken, arabasından indiği sırada yüzüne biber gazı sıkılıp elleri kelepçelendikten sonra bir aracın bagajına konularak boş bir alana götürüldüğünü öne sürdü.

Burada saldırganlardan ikisinin yanında kaldığını, tahminine göre bir kişinin de cebindeki anahtar ve kumandaları alarak iş yerine gittiğini dile getiren Abay, şu iddialarda bulundu:

"Tahminime göre, bu kişi kepenkleri açtıktan sonra telefonla arayarak alarmın çaldığını söyledi. Alarmı susturamayınca beni oraya götürdüler. Beni iş yerine götürürken aralarında 'bunu götür, dükkanı açsın malı al gel. Eğer yanlış yaparsa kafasına sık gel' dediklerini duydum. El ve gözlerim bağlı şekilde kuyumcuya geldik. Kepenkleri açıp içeri girdikten sonra tekrar kapattılar. Lambaları yakmadan cep telefonu ışığıyla 'bana doldur' dedi. Ben de vitrin ve tezgahtaki altınları poşete doldurdum. Sürekli 'doldur, doldur' deyince, ben de 'yapmayın, borcum harcım var, çocuk sahibiyim, ortağım var' diye söyledim. Kasada 60 bin lira vardı onu da aldılar. Daha sonra kepengi açıp kaçtılar. Ben de tabii 'soygun var' diye bağırdım ve polisi aradım. Şu anda inceleme devam ediyor. Altın ve parayla beraber yaklaşık 270 bin liralık bir zarar söz konusu."

Başvuru üzerine emniyet birimlerince iş yeri ve çevre güvenlik kameraları görüntüleri incelenerek olayın araştırıldığı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Kuyumcudan Gasp İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement