Erzurum'da "ruhsat iptali" protestosu - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da "ruhsat iptali" protestosu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırma problemi olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurulan inşaat şirketinden ev alan vatandaşlar, E-80 karayolu ve şehrin bazı caddelerini trafiğe kapatarak eylem yaptı.

20.09.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırma problemi olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurulan inşaat şirketinden ev alan vatandaşlar, E-80 karayolu ve şehrin bazı caddelerini trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Palandöken ilçesindeki inşaat alanında toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Adem Yıldırım, söz konusu projenin durdurulması ile binlerce ailenin mağdur olduğunu, inşaatın neden durdurulduğu konusunda hiç kimseden açıklayıcı bir bilgi alamadıklarını söyledi.

İnsanların mutlu bir aile ve yuva özlemiyle tüm birikimlerini ev almak için yatırdığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"İnşaatların belediye tarafından durdurulmasıyla binlerce aile mağdur olmuştur. Binlerce ailenin dişinden, tırnağından, çocuklarının rızkından keserek biriktirdiği, kimilerinin emekli ikramiyeleri ve kimileri de kredi çekerek buraya para yatırmışlardır. İnsanlar mutlu bir aile ortamına kavuşmak için bir ev alma hayaliyle yanıp tutuşurken, bütün hayalleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Karadayı inşaat firması yetkilisi Ahmet Metin Karadayı tarafından suya düşürülmüştür. Yılların emeği heba ve insanlar perişan olmuştur. İnsanlar 2014 yılında evlerine girmeyi hayal ederken, bugün bu evlerin yapılıp yapılmaması konusunda hiçbir yetkili bize bilgi vermemektedir."

Açıklamanın ardından ellerinde dövizlerle slogan atarak yürüyen grup, E-80 karayolununda oturma eylemi yaparak trafiği çift yönlü olarak ulaşıma kapattı.

Beraberlerinde getirdikleri örtüleri yolun ortasına seren ve araç sürücüleri ile yaşadıkları tartışmalara rağmen eylemlerini yaklaşık yarım saat sürdüren grup, daha sonra yürüyerek vali konağının bulunduğu Paşalar Caddesi'ne geldi. İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de grupla görüşerek, sakinleştirmeye çalıştı.

Burada tekrar yolu ulaşıma kapatıp Vali Ahmet Altıparmak ile görüşmek isteyen grup, Cumhuriyet Caddesi'nden AK Parti İl Başkanlığı önüne geldi.

Burada tekrar basın açıklaması yapan grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

- İnşaat firmasından açıklama

Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı da yaptığı basın açıklamasında, verdikleri sözü tutacaklarını ve 2015 yılı sonuna kadar bütün daireleri teslim edeceklerini bildirdi.

Son 6 ayda hiçbir firmanın yaşamadığı sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade eden Karadayı, ilgili kurum ve iş adamlarıyla yaptıkları toplantıların bittiğini, artık tüm çabalarını verdikleri sözleri yerine getirmek için göstereceklerini vurguladı.

Palandöken ilçesinde gerçekleştirilen New City Projesi ile ilgili tüm daireleri teslim edeceklerinin altını çizen Karadayı, "Belirtmek isterim ki artık bu sürecin sonuna geldik. Genel anlamda her konuda mutabakata vardık, resmi boyutunu da önümüzdeki hafta bitireceğiz. 2015 yılının sonuna kadar bütün dairlerin tamamını teslim edeceğiz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Erzurum\'da "ruhsat iptali" protestosu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da 'ruhsat iptali' protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement