Erzurum'da Sel (2) - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Sel (2)

Erzurum'da, sağanak yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle su baskını yaşanan evlerde Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve vatandaşlar tahliye çalışması yapıldı.

08.08.2016 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, sağanak yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle su baskını yaşanan evlerde Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve vatandaşlar tahliye çalışması yapıldı.

Erzurum merkezde öğleden sonra başlayan ve yarım saat süren sağanak sele dönüştü.

Merkez Yunus Emre Mahallesi Karayolları ile Asri Mezarlığı mevkisinde dağdan gelen sel yolları kapladı.

Aşırı yağış ve sel nedeniyle birçok araç yolda kalırken, çöp konteynerleri göle dönüşen yollarda savruldu. Sel, bazı yollarda asfaltları da söktü.

Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde etkili olan sel, birçok ev ve işyerinin su altında kalmasına sebep oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve diğer kurumlara ait ekipler, su baskını ihbarları üzerine bölgeye giderek vidanjörlerle su çekmeye başladı. Bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla evlerindeki suyu boşaltmaya çalıştı.

Evi su ile dolan vatandaşlardan Sinan Kesici, yaptığı açıklamada, 10 dakika süreyle etkili olan sağanak ve dolunun ardından sel meydana geldiğini belirterek, "Ne olduğunu anlayamadık. Bir anda sel sularının geldiğini gördük ve evlerimiz su ile oldu. Büyük çaplı maddi hasar oluştu." dedi.

Erzurum'daki selin neden olduğu hasar, yapılacak çalışma sonucu belirlenecek.

Erzurum\'da Sel (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Sel (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement