Erzurum'da Sınav Tedbirleri - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Sınav Tedbirleri

Erzurum\'da Sınav Tedbirleri

Erzurum'da, pazar günü yapılacak Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

05.09.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, pazar günü yapılacak Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ÖSYM tarafından 7 Eylül'de saat 09.30'da tek oturum halinde yapılacak YDS öncesi güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi.

Alınan tedbirlerin yanı sıra adayların her türlü müdahaleden uzak bir ortamda sınava girmelerinin son derece önemli olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sınav uygulanması esnasında, sınav binaları çevresinde meydana gelen aşırı gürültünün bazı adayların dikkatini dağıttığı ve başarısız olma endişesiyle heyecanlanmalarına sebep olduğu, bu durumdan etkilenen adaylarda ve ailelerinde çok büyük üzüntülere neden olduğu ÖSYM tarafından önemle vurgulanmaktadır. Bu nedenle sınav esnasında sınav binaları çevresinde, güzergahlarında düğün konvoyu, inşaat çalışmaları, pazar yerleri gibi gürültü oluşumunun yapılmaması gerekiyor."

Açıklamada, sınava girecek adayların bluetooth kulaklık, kamera özellikli kulaklık, kalemler ile cep telefonu, tüketim maddeleri, çanta, kalem, silgi, küpe, kolye, broş gibi takı, metal para, metal içerikli aksesuarlar (şeffaf ambalaj içerisindeki su ve alyans hariç) ve eşyalarla kopya çekmeye elverişli cihazların girişine kesinlikle müsaade edilmeyeceği vurgulandı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Sınav Tedbirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement