Erzurum'da "Sodes Hayat Birlikte Güzel" Projesi - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da "Sodes Hayat Birlikte Güzel" Projesi

Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde hizmet verecek olan "Engelli evi ve terapi merkezi" tadilatı tamamlandı

10.12.2013 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde hizmet verecek olan "Engelli evi ve terapi merkezi" tadilatı tamamlandı.

Kalkınma Bakanlığı'nca kabul edilen "SODES Hayat Birlikte Güzel" Projesi kapsamında Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde hizmet verecek olan "Engelli evi ve terapi merkezi"ndeki tadilat çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Proje Koordinatörü Kamil Arı, açılışın 13 Aralık 2013 tarihinde yapılacağını ve önemli bir katılım beklediklerini söyledi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık'ın girişimleri ile temelleri atılan ve Ticaret Borsası Başkanı İ. Hakkı Hınıslıoğlu'nun yürütücülüğünü üstlenmesi ile hayata geçirilen projeye verilen destek dolayısıyla teşekkür eden Arı, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında 'Engelli Evi' içerisinde, fizyoterapi aletleri, kütüphane ve bilgisayar sınıfı yer alacak. Proje süresince kitap okuma kampanyaları, masa tenisi, satranç kursları ile 25 engelli çocuğumuzun katılacağı İstanbul gezisi ile engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu merkezde ayrıca baharda kurulacak olan 'Engelsiz Oyun Parkı' da engelli çocuklarımızın hizmetine sunulacaktır."

Böylesine önemli bir projenin başarıya ulaşması için başta engelli aileleri olmak üzere, tüm halkın desteğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Arı, özellikle kitap okuma kampanyalarına tüm halkın katılımını beklediklerini kaydetti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da 'Sodes Hayat Birlikte Güzel' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement