Erzurum'da Terör Örgütü Davası - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Terör Örgütü Davası

(MKP) terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 4 sanığın Erzurum'da yargılanmasına başlandı.

25.01.2013 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de yasa dışı Maoist Komünist Partisi

(MKP) terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 4 sanığın Erzurum'da yargılanmasına başlandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, 22 Haziran 2012 tarihinde Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında yaralanan MKP üyesi Ali Çelik'in tedavi edilmek üzere İzmit'e götürülmek istendiği sırada yakalanan tutuklu sanıklar Nuruvan Dinler ve Cankat Keser katıldı. Gümüşhane F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zeki Yıldız ise araç bulunamaması nedeniyle duruşmaya getirilemedi.

Tutuksuz yargılanan sanık Ayhan Memişoğlu da hasta olduğuna ilişkin mahkemeye mazeret dilekçesi gönderdi. Duruşmada, tutuklu sanıkların avukatları ve sanık yakınları da hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, tutuklu sanıklardan savunmalarını istedi. Tutuklu sanık Nuruvan Dinler, savunmasında erkek arkadaşı Zeki Yıldız'ın olay günü kendisini ticari bir taksiyle Ovacık'tan Pülümür'e doğru götürdüğünü, nereye gittiklerini bilmediği yolculuk sırasında Ayhan Memişoğlu'nun da başka bir araçla takip ettiğini son anda gördüklerini, söz konusu araçta yaralı terör örgütü mensubunun bulunduğundan haberi olmadığını ileri sürdü.

Suçsuz olduğunu, erkek arkadaşı Zeki Yıldız ile duygusal ilişkisi yüzünden nereye gittiklerini soramadığı için böyle talihsiz bir olayla karşı karşıya kaldığı için üzgün olduğunu belirten Dinler, 7 aydır suçsuz şekilde tutuklu bulunduğunun göz önüne alınarak tahliyesini istedi.

Diğer tutuklu sanık Cankat Keser ise savunmasında, 10 yıldır taksicilik yaptığını, Zeki Yıldız'ın arkadaşı olduğunu, olay günü kendisini arayarak Pülümür ilçesine doğru kız arkadaşı Nuruvan Dinler ile gitmek istediğini belirttiğini, kendisinin de onları alarak yola çıktıklarını anlattı. Keser, yolda Ayhan Memişoğlu'nun kullandığı araçla karşılaştıklarını, ancak araçta yaralı olan Ali Çelik'in bulunduğunu görmediğini belirterek, 7 aydır suçsuz şekilde cezaevinde bulunduğunu savunarak, tahliye talebinde bulundu.

Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu, Ovacık ilçesi kırsalında terör örgütü üyesi olduğu ileri sürülen Ali Çelik'in yaralanmasının ardından arkadaşları tarafından hastaneye götürülmesi sırasında söz konusu tutuklu sanıklar Nuruvan Dinler ve Cankat Keser'in hiçbir katkılarının bulunmadığını belirterek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme Başkanı Kahya, verilen aranın ardından Nuruvan Dinler ve Cankat Keser'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi. Kahya, dosyadaki diğer eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Pülümür kırsalında 22 Haziran 2012 günü yaralandığı iddia edilen terör örgütü MKP üyesi Ali Çelik'i tedavi edilmek üzere İzmit'e götürmeye çalıştıkları sırada gözaltına alınan 4 sanık hakkında, Pülümür Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve yasa dışı MKP terör örgütüne üye olmak, örgütü yardım ve yataklık etmek suçlarından 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Muhabir: Hasan Özkal

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Terör Örgütü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement