Erzurum'da Yer ve Gök Al Bayrak - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Yer ve Gök Al Bayrak

Erzurum\'da Yer ve Gök Al Bayrak

İstiklal ve hürriyet şehri Erzurum’da düzenlenen bayrak yürüyüşünde demokrasi katili vatan haini FETÖ ve postallı satılmışlar telin edildi.

31.07.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstiklal ve hürriyet şehri Erzurum'da düzenlenen bayrak yürüyüşünde demokrasi katili vatan haini FETÖ ve postallı satılmışlar telin edildi.

500 metre uzunluğunda dev Türk bayrağıyla yürüyen Dadaşlar, "Allahuekber" nidalarıyla demokrasi nöbetinin 16. gününde dosta düşmana "Vatan bir bütündür, parçalanamaz" mesajını verdi. AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, siyasetçiler, sivil inisiyatif kurumları ve on binlerce vatandaşın katıldığı bayrak yürüyüşü Narmanlı Cami'den başlayıp Havuzbaşı'na kadar sürdü. Ellerinde meşale ve dillerinde sloganlarla FETÖ ve askerlerini kınayan Dadaşlar, terör örgütlerini lanetledi. Başkan Mehmet Sekmen, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, "Erzurum'dan tüm 80 milyon insanımıza sesleniyoruz; biz bir bütünüz. Bu şekilde birlik ve beraberlik içerinde olursak kimse bizi yıkamaz. Bütün teröristlere, bölücülere ülkemizi yıkmak isteyen tüm güçlere sesleniyoruz; 'Bize gücünüz yetmez.' Biz, Türk'üyle Kürt'üyle Laz'ıyla Acem'iyle Alevi'siyle Sünni'siyle biriz, beraberiz, kardeşiz. Erzurum'dan kardeşlik sloganıyla haykırıyoruz; biriz, beraberiz, bir bütünüz" dedi.

"TÜRKLERLE ASLA OYUN OYNAMAYIN YOKSA DÜNYAYI BAŞINIZA YIKARIZ"

Başkan Sekmen, iç ve dış mihraklara, onların maşalarına seslenerek, "Türklerle asla oyun oynamayın yoksa dünyayı başınıza yıkarız" dedi. Sekmen, şunları kaydetti: "Dış güçlerin ve onların içerideki satılmış hain uşaklarının ülkemizde yapmaya kalkıştıkları darbe girişimine millet olarak hep birlikte 'Hayır' diyoruz. Kimse bir daha böyle bir olaya yeltenmesin. Bu ihaneti, hainliği ancak idam temizler. Herkes aklını başına alsın. Dünyaya buradan sesleniyoruz, Türkiye'yle oynamayın! Bu aziz millet Türk'ü ile Kürt'ü ile ayağa kalkarsa kimse önünde duramaz. Kükremiş sel gibi coşar ve gereken cevabı verir. Bu aziz milletin yediden yetmişe her bir ferdi, vatanı için, milleti için canını feda etmekten çekinmez. Burası ümmetin son kalesidir. Dünyada yaşayan tüm Müslümanlar mazlum milletlerin yuvası olarak burayı görüyor. Onun için milletimiz canıyla, her şeyiyle bu vatanı korumaya gayret ediyor. Kimse böyle bir ihanete bir daha yeltenmesin. Darbeymiş, cuntaymış bu millet bu gibi girişimlerde bulunanları yok eder. Batı aklını başına alsın. Bu tip canavarların, darbecilerin, cuntacıların da arkasında asla durmasın."

"SİYASET YOK, AYRI GAYRI YOK TEK VATAN VE TEK DEVLET VAR"

Demokrasi nöbetinin 16. gününde Dadaşlar Mustafa Yıldızdoğan ile coştu. Yakutiye Kent Meydanı'ndaki Milli İrade Platformu'nda birbirinden güzel eserlerini Erzurumlularla birlikte seslendiren ünlü sanatçı konserde birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan Sekmen, demokrasi nöbetinde halka hitaben yaptığı konuşmada, "İnanıyorum ki hepimiz büyük bir milli ruh, milli heyecan kazandık. Sizlere ne kadar teşekkür etsek, takdir etsek azdır. Bu günler gelip geçecek. Biz 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sonsuza kadar var olacağız. Bizim varlığımız, şu milli heyecanımız sadece burada kalmayacak. Irak'ı, Suriye'yi, Libya'yı, Yemen'i ve kısacası bütün dünyayı inşallah ayağa kaldıracağız Allah'ın izniyle. Onun için sizin bu kıyamınız, sizin bu milli duruşunuz bize öyle bir ruh verdi ki işte bu milli ruhla yeniden büyük ve güçlü Türkiye'yi kuracağız" dedi. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu duruşunuz devam etsin, bu birliğiniz daim olsun. Cuma günü milletvekillerimizle beraber Karayazı ilçemizde bu al bayrağın altında çok güzel bir yürüyüş ve miting yaptık. O kadar heyecanlandım ki, o Kürt kardeşlerimizin kıyamı, o ayağa kalkışı, ayrı bir duruştu. Biz biriz, beraberiz, bir bütünüz. Allah'ın izniyle bizi kimse ayıramaz. Bizi kimse yıkamaz. Yeter ki bu birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bu istiklal mücadelemiz Allah'ın izniyle istikbal mücadelesiyle bütünleşecek. Anadolu'yu sanayi ile ticaretle, her türlü kalkınma hamlesiyle ayağa kaldıracağız Allah'ın izniyle. Bunun için birileri heveslenmesin. O heveslenenlerin arzuları kursaklarında kalacak. Güçlü devlet, güçlü ordu… Güçlü devlet, güçlü emniyet… Böyle istiyoruz. Devletimiz güçlü olacak, ordumuz güçlü olacak, polisimiz güçlü olacak ve Allah'ın izniyle bu aziz millet kıyamete kadar var olacak." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Yer ve Gök Al Bayrak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement