Erzurum'da Yerel Basının Okunma Oranını Ölçecek - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Yerel Basının Okunma Oranını Ölçecek

Erzurum\'da Yerel Basının Okunma Oranını Ölçecek

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Yusuf Özgür Bülbül aldığı Pazarlama Teknikleri dersi kapsamında Erzurum’da yerel basının okunma oranını ölçecek.

25.05.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Yusuf Özgür Bülbül aldığı Pazarlama Teknikleri dersi kapsamında Erzurum'da yerel basının okunma oranını ölçecek.

Resmi ilan alan 4 gazete olduğunu belirten Bülbül Erzurum'un bir büyükşehir olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "Yenigün Gazetesi, Yeni Kuşak Gazetesi, Pusula ve Milletin Sesi Gazeteleri resmi ilan alan 4 gazete Erzurum'da. Resmi ilan almayanları da katarsak toplamda 10 civarı yerel gazete bulunuyor. Tabi ki çalışmamız tüm gazeteleri kapsayacak. Öğrenci, esnaf ve çalışanları temel almayı düşünmekteyim. 6 demografik soru bulunuyor çalışmada çalışmayı 2 etaba ayırıyorum. Çünkü ilk etabı ders kapsamında sadece 20 kişiye uygulanacak. Daha sonra Erzurum merkezde 200 kişiye uygulayacağım anketimi."

"YEREL GAZETELER BİR İLİN CAN DAMARIDIR"

Anketini 5'li Likert Ölçeği tekniğine göre yapacağını dile getiren Bülbül, anket sorularında bir gazetenin birçok özelliğine yer vermeye çalıştığını ifade etti. Bülbül, "Anket konusunun Erzurum için önemli olduğunu düşünüyorum. Yerel gazeteler bir ilin can damarıdır. Buradan yola çıkarak gazetelerin eksik ve iyi yanlarını hükümlerle vermeye çalıştık. Analiziyle birlikte sonuçları paylaşacağız. Aldığımız duyumlara göre bu bilinen 4 gazetenin ortalama satışları 300-400 gibi bir rakam. Burada gazetelerin hem hitap ettiği kesimleri ölçeceğiz hem de okunma oranını belirlemeye çalışacağız. Çıkacak sonuçlarda vatandaşların neye göre gazeteyi tercih edip etmediği de ortaya çıkmış olacak." şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Yerel Basının Okunma Oranını Ölçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement