Erzurum'da Yüz Kadın Sinemayla Tanıştı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Yüz Kadın Sinemayla Tanıştı

Erzurum Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kent merkezi ve bağlı ilçelerinden yaklaşık yüz kadını sinemaya götürdü.

08.03.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kent merkezi ve bağlı ilçelerinden yaklaşık yüz kadını sinemaya götürdü.

Valilik tarafından, Aşkale, Çat, Tortum, Pasinler, Horasan, Palandöken ve Aziziye ilçelerinden kent merkezine getirilen kadınlar, Atatürk Üniversitesi Cinetekno Salonu'nda Hükümet Kadın-2 filmini izledi.

Daha sonra kentteki bir restoranda götürülen kadınlara, yemek ikramında bulunuldu.

Yemekte konuşan Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, kadınlar gününün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın sorunlarının gündeme getirildiği, tartışıldığı ve sorunlara çözüm arandığı bir zemin haline geldiğini söyledi.

Ülkenin birçok yerinde düzenlenen kadın temalı etkinliklerle, kadınlarla ilgili farkındalıkların oluşturulduğunu ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Kadınların toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin bir şekilde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanabilmeleri, sosyal güvencelerinin hesaplanması ve hukuki sorunların çözüme kavuşturulması için herkes üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmelidir. Bir çocuğun yetişmesinde ençok emek harcayan ve toplumu şekillendiren biz kadınlarız. Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, kültürel değerlerine bağlı ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum."

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak ise programa katılan kadınların gününü kutladı.

Türk İslam toplumunda kadının ayrı bir yeri olduğunu belirten Altıparmak, "İnşallah bu gün biz kadınlar için birçok güzel şeyin başlangıcı, birçok çetin ızdırap verici olayların da sonu olur. Aslolan kadının veya erkeğin hükümranlığı değildir. Tabiki aslolan aile, iş ve toplum hayatında huzurun, karşılıklı sevginin, saygının hakim olduğu bir yaşamdır" dedi.

Programın sonunda kadınlara gül dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Yüz Kadın Sinemayla Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement