Terör Protestosunda Erzurum'da Kimlik, Mersin'de Plaka Kontrolü Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Terör Protestosunda Erzurum'da Kimlik, Mersin'de Plaka Kontrolü Yapıldı

Terör Protestosunda Erzurum\'da Kimlik, Mersin\'de Plaka Kontrolü Yapıldı

Dağlıca'daki saldırının ardından halk sokaklara çıkıp terörü lanetlerken Erzurum ve Mersin'de vatandaşlar, kimlik ve plaka kontrolü yaparak ilginç bir tepki ortaya koydu.

08.09.2015 05:11  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan 16 şehit haberinin ardından sokaklara dökülen halk, terörü protesto ederken en ilginç olay Erzurum ve Mersin'de yaşandı.

Erzurum Aşkale'de halk araçları durdurup kimlik kontrolü yaparken Mersin Anamur'da halk yolu kapatıp plaka kontrolü yaptı ve doğu plakalarını söküp attı.

ERZURUM'DA KİMLİK KONTROLÜ

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit olması, Erzurum'un Aşkale ilçesinde protesto edildi. Lastik yakıp yolu trafiğe kapatan ve araçlardakilere kimlik soran yaklaşık 300 kişi, Aşkale Kaymakamı Hayrettin Çiçek ile Belediye Başkanı Enver Başaran'ın girişimleri sonucu eylemi sonlandırdı.

Sloganlar hiç susmadı

Bugün saat 21.00'de Erzurum- Erzincan kara yolu üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, kara yolunda lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Yoldan geçen araçlara kimlik kontrolü yapan kalabalık grup sık sık, "Askere uzanan eller kırılsın!" sloganları attı.

Uzun araç kuyruğu

Erzurum'dan takviye gelen 2 TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet çevrede güvenlik önlemi aldı. Polis, özellikle HDP'nin ağırlıklı olduğu illere ait plakalı araçları, saldırı olacağı için ilçeye sokmadı. Bu nedenle Erzurum ve Erzincan istikametinde uzun bir araç kuyruğu oluştu.

Kaymakam ve Başkan zorla sakinleştirdi

Kalabalığın içerisine giren Aşkale Kaymakamı Hayrettin Çiçek ile Belediye Başkanı Enver Başaran toplanan kalabalığı güçlükle sakinleştirdi. Eylemlerini bir süre daha sürdüren grup 22.30 sıralarında şehitler için Fatiha okuyarak dağıldı. Kalabalığın çekilmesinden sonra araçların geçişine izin verildi.

MERSİN'DE PLAKA KONTROLÜ

Mersin'in Anamur ilçesinde terör saldırılarını protesto etmek için Mersin- Antalya kara yolunda toplanan 2 bin kişi, durdurdukları doğu plakalı araçların plakalarını söktü.

Plakaları söküp attılar

Akşam saatlerinde Mersin-Antalya kara yolu Çarıklar Mahallesi kavşağında toplanan yaklaşık 2 bin kişi, lastik yakarak yolu kısmen trafiğe kapattı. Kontrollü olarak araç geçişine izin veren eylemciler, plaka kontrolü yaptı. Doğu plakalı araçları durduran eylemciler, araçların plakasını söktükten sonra geçişlerine izin verdiler.

Jandarma ekiplerinin dağılmaları konusunda uyarılarına aldırış etmeyen eylemciler, zaman zaman jandarmayla da tartıştılar. Eylemcilerin yolu tamamen trafiğe kapatması üzerine, jandarma ve polisin ilçenin batısındaki Radar mevkii ile birinci tünel tarafından doğu plakalı araçların güvenlik nedeni ile geçişlerini durduğu belirtildi.

Bozyazı'dan eyleme destek geldi

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk de eylemin yapıldığı yere gelerek, grubu dağılmaları konusunda uyardı. Araçların içerisinde yolcu ve hastaların olabileceğini belirten Kaymakam Cantürk, "Kendi kendimizi mağdur ediyor, onların ekmeğine yağ sürüyoruz. Lütfen dağılalım." diye eylemcilere çağırıda bulundu. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan grup, "Bizim askerlerimiz şehit ediliyor." diyerek eyleme devam ettiler. 16 kilometre uzaklıktaki Bozyazı ilçesinden de yaklaşık 500 kişilik bir grup, Anamur'a gelerek eyleme destek verdi.




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terör Protestosunda Erzurum'da Kimlik, Mersin'de Plaka Kontrolü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (92)

  • Objektif: ÜLKÜCÜLER OY KAZANMAK İÇİN ŞEHİTLERIN KANINDAN BESLENIYOR 176 408 Yanıtla
  • olmalı: Pkk işit yetmedi birde faşist teröristler çıktı başımıza 106 162 Yanıtla
  • Dadaş: Helal sana dadaş 104 67 Yanıtla
  • Laaaaannnn: Helal lan. Birazda Kürtler bu ülkede yaşamanın zorluğunu tatsın 113 52 Yanıtla
  • 145: yazıklar olsun bu milleti bir birine düşürmeye çalışıyorlar. 96 10 Yanıtla
  • CİLGİN TURK: Malasef bu noktaya getirdiler biz turkleri biz yillar yili durduk durduk durduk ama simdi hareket zamani KURTLER de eger bizimleyse eylemlere bizimle beraber haraket etmelidirler. 56 23 Yanıtla
  • pasinler: Ulan hem bu vatanin ekmegini ye suyunu ic yolunu kullan hemde kalk bu vatanin askerini polisini sehit et sizin Allah belanizi verecek az kaldi buyuk bir bela basinizda azan belasını bulur 51 18 Yanıtla
  • kck: adammısnız lan bu erzurumlular kendi memleketinde aslan dışarıda kedi gibiler 17 23 Yanıtla
  • MERSİN,erdemli: BİZ YOL KESER PLAKA VE KİMLİK KONTROLÜ YAPARIZ AMA doguda oldugu gibi esnafa vatandaşa zarar vermeden haince kafalarına sıkmadan yaparız.şu an uyuyan bir aslan var sakın ha uyandırmayın pkk lılar ve yandaşları bırakın suriyeyi ırak a kacmayı japon yayada kacsanız parçalarız. 20 9 Yanıtla
  • amedliyem: Bu d.bakirda batmanda olsa polis asker lutfen yapmayin diyecekmiydi? Zannetmem tomalarla gazlarla tazyikli sularla ve silahlarla dagitilirdi kalabalik... 21 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement