Erzurum'daki "Daeş, El Kaide, El Nusra" Davası - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki "Daeş, El Kaide, El Nusra" Davası

Erzurum'da, terör örgütleri DAEŞ, El Kaide ve El Nusra'ya üye oldukları iddia edilen 7'si tutuklu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

18.08.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, terör örgütleri DAEŞ, El Kaide ve El Nusra'ya üye oldukları iddia edilen 7'si tutuklu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdulkadir Şimşek, Emrah Araci ve kardeşi Adem Araci, Yunus Dinçkan, Kubilay Erçel, Yahya Demir ile tutuksuz sanıklar Fuat Karademir, Orhan Polat, Muhammed İşler, Mustafa Nurullah Çekiç, Ethem Karabulut, Alibey Tursun, Muhammed Emre Eser, Ercan Boztaş ile önceki duruşmalara katılmadığı için hakkında tutuklama kararı verilen Abdullah Demirci ile sanık avukatları katıldı. Salık sorunları bulunan tutuklu sanık Rıfat Esen ile diğer tutuksuz sanıklar Samet Çanğa, Murat Akkuş ve Ahmet Çelebi ise duruşmaya katılmadı.

Savunması alınan sanık Abdullah Demirci, 2014-2015 yılında Atatürk Üniversitesi Gazetecilik Bölümünü kazandığını ve yurtta yer bulamadığı için kayıt yaptıramadığını söyledi. Yurt bulamadığı için memleketinden bir kişiden kendisine Erzurum'da kalacak ayarlaması için yardım istediğini aktaran Demirci, "O kişi de bana Yunus Dinçkan'ın numarasını verdi. Dinçkan ile görüşüp durumu anlattıktan sonra o da bana Kubilay Erçel'in numarasını verdi." dedi.

Demirci, Erçel ile görüştükten sonra Erzurum'a geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Erzurum'a geldiğimde Gürcükapı semtinde kendisiyle buluştuk. Kendisi beni alarak 3 katlı bir binaya götürdü. Evde kaldığım ikinci gün operasyon düzenlendi ve hakkımda işlem yapıldı. Yapılan aramada ele geçirilen dokümanlar okuduğum bölüm olan gazetecilikle alakalı olduğu için indirdiğim dokümanlardır, herhangi bir örgütle bağlantım olduğu için değil. Evde kısa süre kaldığım için gelen gideni tanımam."

Sanık Erçel ise savunmasında, Demirci'yi önceden tanımadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kalacak yer sorunu olduğu için geçici süreli olarak evimi açtım. Önceki beyanlarımda olduğu gibi suçlamaları kabul etmiyorum. Bilgisayarda bulunanlar form sitelerinden alınan paylaşımlardır. Bilgisayarda örgütsel döküman bulunuyor denilse de bunlar gerçeği yansıtmıyor. Bilgisayarda dizi, film, video vardır. Bu durumdan dolayı eğitimim sekteye uğradı ve mağdur oldum."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Abdulkadir Şimşek, Rıfat Esen, Emrah ve Adem Araci, Yunus Dinçkan, Kubilay Erçel ve Yahya Demir'in tahliyelerine ve önceki duruşmalara katılmadığı için hakkında tutuklama kararı olan Abdullah Demirci'nin savunmasının alınmasından dolayı tutuksuz yargılanmasına karar verip duruşmayı erteledi.

Davanın iddianamesinde, terör örgütleri DAEŞ, El Kaide ve El Nusra'ya üye olmakla suçlanan 19 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki 'Daeş, El Kaide, El Nusra' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement