Erzurum'daki Fetö/pdy Bağlantılı "Usulsüz Arsa Satımı" Davası - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Fetö/pdy Bağlantılı "Usulsüz Arsa Satımı" Davası

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki bir arsanın, "belediye başkanlığınca sahte belge düzenlenerek FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddiasına ilişkin haklarında dava açılan eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

18.08.2016 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki bir arsanın, "belediye başkanlığınca sahte belge düzenlenerek FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddiasına ilişkin haklarında dava açılan eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fatih Cengiz, Mehmet Suiçmez, Şenol Kaba, Cihat Aktaş, Yaşar Çiplak, Hüseyin Polat, Hadi Zaimoğlu, Yusuf Keskin, Hasan Sezai Aydoğan, İsmail Hakkı Akgün ile tutuksuz sanıklardan Abdulbaki Turğun, Sefer Karabacak, Mehmet Keskin ve Mustafa Alkan katıldı. Taraf avukatları ile tanıkların da hazır bulunduğu duruşmaya, diğer sanıklar gelmedi.

Sanık Mehmet Keskin, savunmasında, 2006'da Karadeniz Teknik Üniversitesinden mezun olduğunu, 2008 yılına kadar Trabzon'da öğretmenlik yaptığını, askerden geldikten sonra 2009 yılında Ufuk Nil Özel Eğitim Dershanesi bünyesinde görev yapmaya başladığını ve 2015 yılına kadar aynı dershanenin farklı şubelerinde çalıştığını söyledi.

Keskin, sanık Mustafa Alkan'ın dershane ortaklarından olduğunu belirterek, "Kendisi şirketteki hisselerini satacağını söyledi. Ben de dershane sektörünün kar getiren bir alan olmasından ve bildiğim bir sektör olduğunu düşündüğümden ortaklık payına talip oldum ve devraldım." dedi.

Sanık Alkan'a hiçbir ödeme yapmadığını aralarındaki sözleşmeye göre belli zamanlarda dershaneden kazandığı parayla ödeme yapacağını bildiren Keskin, şunları kaydetti:

"Her ne kadar bin 200 liraya öğretmen olarak çalışsam da şirket ortaklığından kazanacağım paraya güvenerek bu işe girdim. Olay tarihinden önce Facebook ve Twitter sosyal paylaşım sitelerine üyeliğim vardı. Zaman zaman Fetullah Gülen ile ilgili paylaşımlarda bulundum ancak şu an paylaşımların içeriğini hatırlamıyorum. Paylaştığım şeylerde herhangi bir suç unsuru içermiyordu. Evimdeki aramada bulunan dokümanlar, abonelerin adresleri, çalıştığım dershane olduğundan dolayı dershaneye gelen makbuz ve dokümanlardır. Her ne kadar önceki ifademde bu dokümanlarda isimleri geçen şahısları Zaman gazetesine ben abone yaptım demişsem de o ifademi kabul etmiyorum. Aboneliklerini ben yapmıyorum. Sadece birkaç aboneye abone olmasını tavsiye ettim ancak abonelik işlemlerine müdahil olmadım. Yine evimdeki aramalarda ele geçirilen belgelerdeki rakam olarak geçen ibareler benim arkadaşım olan kişilerle aramızdaki alacak verecek durumlarını gösteren notlardır. Bunlar himmet adı altında topladığım yardım ve bağışlar değildir."

Sanık Mustafa Alkan da savunmasında, 2009 yılında Ufuk Nil Özel Eğitim Dershanesine hisselerin bir kısmını satın alarak ortak olduğunu söyledi.

Ortaklığının 24 Kasım 2015 tarihine kadar devam ettiğini dile getiren Alkan, şöyle devam etti:

"Bu tarihlerde dershane öğretmenlerinden olduğu için tanıdığım Mehmet Keskin'e hisselerimi sattım. Mehmet bu tarihe kadar bana herhangi bir ödeme yapmadı. Aramızdaki anlaşmaya göre kazandığı para ve şirketin daha sonra satılacak gayrimenkulleri üzerinden bana peyderpey ödeme yapacaktı. Ben bu şirketin kurucu ortağı değilim. Sonradan hisse alarak ortak oldum. Dosya kapsamında suça konu Aziziye Belediyesinden ihale ile alınan arsa ve yapılan inşaatla ilgim yoktur. Ortak olduğum için idari işlerle ilgilenmiyorum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Aziziye ilçesindeki bir gayrimenkulün, "Aziziye Belediye Başkanlığınca sahte belge düzenlenerek 4 Mayıs 2011'de FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddiaları üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, "kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve silahlı terör örgütüne üye" olma suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Savcılıkça soruşturma sonucunda 36 sanık hakkında iddianame tanzim edilerek, dönemin Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve eski İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Şenol Kaba hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından 13 yıl 6 aydan 32 yıla kadar hapisle cezalandırılması, diğer sanıklar hakkında ise "Silahlı terör örgütüne üye olma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma" suçlarından 5 yıldan 32 yıla kadar değişen sürelerde hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Fetö/pdy Bağlantılı 'Usulsüz Arsa Satımı' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti
    12:47 Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet sürücüsü ağaca çarparak hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı
    12:45 Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 4 maden ocağı, yapılan çalışmalar sonucunda kapatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, ocaklarda el arabası, kürek ve 40 metre ray ele geçirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edilen ocaklar, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen malzemelerle birlikte orman sınırları içerisinde yer alıyordu.

  • Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek
    12:44 Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak biliniyor. Küçük Yıldız çöreği, kalitesi ve tarihiyle Van kahvaltısının vazgeçilmezi haline gelmiştir.

  • Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı
    12:43 Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde çeşitli suçlardan hakkında 48 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, İncilipınar Parkı çevresinde kimlik kontrolü yapmak isteyen polisler tarafından yakalandı. Şahsın 17 farklı suçtan arandığı belirlendi ve emniyet işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu
    12:43 Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu

    Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Çepni Mahallesi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

  • Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı
    12:41 Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

    Denizli'de İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir şüpheli tutuklandı. Ekipler, yabancı uyruklu A.D'nin üzerinde yaptıkları aramada 836 gram reçine esrar ele geçirdi. Zanlı, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

  • Samsun'da Para Karşılığı Barbut Oynayan 7 Kişiye Cezai İşlem
    12:40 Samsun'da Para Karşılığı Barbut Oynayan 7 Kişiye Cezai İşlem

    Samsun'da bir kafede para karşılığı barbut (kumar) oynandığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 7 kişi suçüstü yakalandı. Olayda kullanılan para ve kumar malzemelerine el konulurken, her bir kişiye 6 bin 425 TL para cezası kesildi. İş yeri sorumlusu hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

  • İstanbul'da Kuaförlük Yapan Kadın, Köyde Hayvan Yetiştiriciliği ve Seracılıkla Huzur Buluyor
    12:39 İstanbul'da Kuaförlük Yapan Kadın, Köyde Hayvan Yetiştiriciliği ve Seracılıkla Huzur Buluyor

    İstanbul'da uzun yıllar kuaförlük yapan Nuray Onsekiz, stresli şehir hayatından kurtulmak için Düzce'deki köyüne yerleşti. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve seracılıkla uğraşan Onsekiz, aradığı huzuru doğada bulduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı desteklerle işini sürdüren Onsekiz, çiftçilik yapmanın gerekliliğine dikkat çekerek, köylerdeki çiftçilere üretmeyi bırakmamaları çağrısında bulundu.

  • Diyarbakır'da tarihi çeşmelerin restorasyonu tamamlandı
    12:39 Diyarbakır'da tarihi çeşmelerin restorasyonu tamamlandı

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmasıyla 3 tarihi çeşmeden yeniden su akmaya başladı. İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda tarihi çeşmelerin özgün yapıları korunarak restore edildi. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi de çalışmalar kapsamında su bağlantılarını gerçekleştirdi. Elazığ Caddesi'nde bulunan Kurtoğlu Çeşmesi'nin restorasyon çalışmaları ise devam ediyor.


Advertisement