Erzurum'daki Mezarlık Hizmetlerinde Modern Yenilikler - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki Mezarlık Hizmetlerinde Modern Yenilikler

Erzurum\'daki Mezarlık Hizmetlerinde Modern Yenilikler

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, mezarlık ve cenaze hizmetlerinde yaptığı yeniliklerle halkın takdirini topluyor.

15.10.2015 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, mezarlık ve cenaze hizmetlerinde yaptığı yeniliklerle halkın takdirini topluyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla gerçekleştirilen ve mezarlık hizmetlerine farklı bir vizyon kazandıran Büyükşehir Belediyesi'nin Abdurrahman Gazi Türbesi mevkisinde oluşturduğu Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı'nın açılışı yapıldı. Ayrıca Asri Mezarlık'ta gerçekleştirilen yeniden düzenleme çalışmaları kamuoyuna tanıtıldı. Vefat edenler için bir fidan dikmek amacıyla Abdurrahman Gazi Türbesi altında bulunan alanda oluşturulan Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı'nın açılışına Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti Erzurum Eski Milletvekili Mustafa Nuri Akbulut, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Cevat Öksüz ve Zafer Aynalı, ilçe belediye başkanları, sivil toplum yetkilileri, bürokratlarla vatandaşlar katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, programın açılışında yaptığı konuşmada, cenaze hizmetlerinin önemine vurgu yaptı. Kıraç, şunları kaydetti: "Belediyemizin yapmış olduğu birçok hizmetin yanında, cenaze hizmetleri de büyük önem arz etmektedir. Zira ölüsüne sahip çıkmayan, değer vermeyen bir millet dirisine ve ülkesine de hiçbir şekilde faydalı olamaz. Belediyemiz cenaze işlemlerinde birinci basamakta yer alıyor. Güler yüz, tatlı dil ve hoşgörüyle başlayarak definden sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız adına cenaze evinde taziye yapılmakta, ertesi gün de cenaze evine gidilerek Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunup halkımıza taziyelerimizi iletmekteyiz.

Taziyeye gittiğimiz zaman bir de mevtanın adına dikmiş olduğumuz fidanın beratını ailelere teslim ediyoruz. 86 bin metrekarelik alana oluşturulan bu hatıra ormanı tamamen belediyemiz personeli tarafından hazırlandı. 10 bin tane ağaç dikilebilecek bir alana sahibiz. Burada her evlenen çiftimiz için ve her doğan evladımız için de bir fidanın dikilmesini öngörüyoruz. Bu alanda sadece ağaçlandırmayla kalmayacağız, projenin içerisinde mesire alanı, yürüme yolları, çocuk oyun alanları, kamelyalar, süs havuzu olmak üzere hemşerilerimizin dinlenme alanı olarak da hizmetine sunacağız. Şuana kadar ormana 300 geniş yapraklı ağaç ve 550 sarıçam diktik. Mezarlıklarımıza da yeni düzenleme gerçekleştirdik. 26 tanesi şehitlerimizin mezarı, 2 bin 700'ü garipler mezarı, bin küsuru da sahipleri bilinen mezar olmak üzere 5 binin üzerinde mezarımızı yeniden düzenledik."

"BÜYÜKŞEHİR, DOĞUM'DAN ÖLÜME HAYATIN HEP İÇİNDE"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, Büyükşehir'in doğumdan ölüme hayatın her zaman içinde olduğunu kaydetti. Kiremitci, şöyle devam etti: "Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak doğumdan ölüme kadar hayatın bütün alanlarında üzerimize düşen her şeyi yapmak için gayret gösteriyoruz. Hizmet vermeye gebelik hizmetleriyle anne karnındaki çocuktan başlıyoruz, her doğan çocuk için bir fidan dikimi yapacağız. Gelişme çağındaki çocuklarımız için kreş açma faaliyetimiz devam ediyor. Okul çağındaki çocuklarımız için eğitim ve sportif hizmetlerimiz devam ediyor. Dolayısıyla hayatın her noktasında olmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle hayata geçen Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı'nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." AK Parti Erzurum Eski Milletvekillerinden Mustafa Nuri Akbulut da, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımızın Erzurum genelinde yaptığı hizmetleri takdir ve heyecanla izliyoruz. Başkanımız Mehmet Sekmen'e başarılar diliyorum. Erzurum'u şimdiye kadar tanışmadığı yepyeni hizmetlerle buluşturuyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemizin doğumdan ölüme vatandaşımızı düşünerek yaptığı bu hizmetlerin artarak devam edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

"ERZURUM'UN HİZMETKARIYIZ"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Erzurum'un değişim ve dönüşüme tanık olduğunu ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sözlerimin başında ülkemiz ve milletimiz için canını seve seve feda eden şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Toprakları vatan yapan bu aziz şehitlerdir. Büyük devletimizin, milletimizin dün şehitleri vardı bugün de, yarın da olacak. Şehitlik bizim inancımızda Peygamberlikten sonra en yüce mertebeye sahiptir. Belediyemiz şehrimizde birçok alanda hizmet veriyor. Altyapıda, il merkezimizde, ilçelerimizde, mahalle statüsü kazanan köylerimizde içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu çalışmalarına devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük ağırlık veriyoruz. Kentsel dönüşüm devam ediyor ve artarak devam edecek. Sosyal ve sportif tesisler, bilgi evleri, peyzaj düzenlemeleri, büyük parklar yapılıyor. Fuar alanımızın inşaatı devam ediyor, inşallah kısa sürede tamamlayacağız. Şehrimizde büyük bir Hayvan Borsası'nı 2016 yılında yaparak devreye sokacağız. Hınıs ve Oltu'da Canlı Hayvan Pazarları'nın ihalesini gerçekleştirdik. İlçelerimizde üçüncü hayvan meydanımızı da Narman'da yapacağız. İl ve ilçe merkezlerimizde 'Prestij Caddesi' çalışmaları ile sokak ve cadde sağlıklaştırılması çalışmaları devam ediyor. Valimizin koordinesinde bütün kamu kurumlarımızla el ele vererek hep beraber şehrimizde yapılması gereken hizmetleri koordineli bir şekilde yerine getiriyoruz. İşte bu hizmetlerden birisi de mezarlıklarımızın bakımı, güzelleştirilmesi ve cenaze hizmetlerinin sunumudur." "Doğum ve düğün gibi mutlu anlarımız olduğu gibi, cenaze gibi üzüntülü anlarımız da oluyor" diyen Başkan Sekmen, sözlerine şöyle devam etti: "İşte bu cenazelerde modern bir sosyal belediyecilik anlayışıyla ücretsiz olarak hizmet vermeye başladık, devam ediyoruz. Cenaze hizmetlerini ücretsiz hale getirdik. Mezarlıklarımızı büyüterek arzu eden vatandaşlarımıza hemen mezarının yanı başında 2-3 mezar alanı tahsis etmeyi, tapularını almak isterlerse de cüzi bir ücret karşılığı buraları tapulu hale getiriyoruz. Geçmişte yakınlarının mezarı olan hemşerilerimize de bilgisayara girmek suretiyle unutulmuş mezarlarının nerede olduğu ada, pafta, parseli ile ulaşma hizmeti de sunuyoruz. Hatıra ormanında olduğu gibi de yeni doğanlara, evlenenlere ve mevtalara bir hatıra fidanı dikerek de bu bölgeyi ağaçlandırmayı hedefliyoruz. Mezarlıklarımız güzelleştiriyoruz. İstiyoruz ki belediyelerimiz diriye hizmet ettiği gibi ölüye de hizmet etsin. Bizim anlayışımızda değerlerimizde mezarlık ziyaretleri sevaptır."

VALİ ALTIPARMAK'TAN BAŞKAN SEKMEN'E ÖVGÜ

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, ölümün hayatın bir gerçeği olduğunu ifade etti. Vali Dr. Altıparmak şöyle dedi: "Ölüm hayatın bir gerçeğidir. Nasıl doğumda, düğünde seviniyorsak ölümde de üzülüyoruz. Genç ve terör olayı gibi şahadetlerden, ölümlerden elbette ki acı duyuyoruz ama her halükarda da iyi hizmet almayı da hepimiz bekliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı bu hizmetler çok güzel hizmetler, arzu edilen hizmetlerdir. Hakeza, Büyükşehir Belediyemizin şehre yaptığı çok güzel hizmetler var. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Lütfen Erzurumlu olarak da kentin sakini gibi değil sahibi gibi davranın ve de yapılan hizmetlere hakikaten destek verin. Yapılmayanı da 'Neden yapmıyorsunuz?' diye sorgulamayı ancak sahibi olan yapar. Bunu da yapın. Artık iletişim kanalları açık, her türlü sosyal medya üzerinden ulaşılıyor. Bizim de, belediyelerimizin de takip etme imkanı olsun. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum, ölenler için fidan dikilmesi de güzel bir hatıra, güzel bir peyzaj oluyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin." Açılıştan sonra protokol tarafından açılış kurdelesi kesilerek Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı gezildi. Vali Ahmet Altıparmak ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen şehitler ve diğer mevtalar adına dikilen fidanların beratlarını ailelerine verdi. Daha sonra Asri Mezarlığı'nı ziyaret eden protokol ve davetliler burada Garipler Mezarlığı'nda ve diğer mezarlık alanlarında yapılan çevre ve peyzaj çalışmasını yakından inceledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki Mezarlık Hizmetlerinde Modern Yenilikler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement