Erzurum'daki "Ruhsat İptali" - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki "Ruhsat İptali"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi: "Vatandaşlarımızın refahı noktasında yapılması gereken işlemlerin hukuk çerçevesinde icrası için gerekli hassasiyeti taşıdığımızın bilinmesini isteriz. Yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi maksadıyla her türlü girişimde bulunmak suretiyle çözüm için elimizden gelen her çabayı sarf ediyoruz ve edeceğiz" Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Karadayı: "Gelinen noktada ortada bir gerçek vardır o da binlerce vatandaşımızın mağdur olduğudur.

29.10.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Karadayı Grup AŞ tarafından, Erzurum'daki "ruhsat iptali"ne ilişkin açıklama yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, binlerce mağduru göz önünde bulundurarak, ilgili firmaya üç ayrı çözüm önerisi sunmak suretiyle vatandaşların mağduriyetinin giderilmeye çalışıldığı belirtildi.

İlgili firmanın, kendinden kaynaklanan sorunları örtbas etmek için hedef saptırdığı ve kamuoyunda belediyeyi sorumlu göstermeye çalıştığı ifade edilen açıklamada, yargı mercilerine başvurmak yerine, protesto eylemleri organize ettirmek ilgili firmanın sorumluluğuna dair bir karine olduğu kaydedildi.

Açıklamada, konuyla ilgili açılmış herhangi bir dava dahi olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Netice itibarıyla vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Vatandaşlarımızın refahı noktasında yapılması gereken işlemlerin hukuk çerçevesinde icrası için gerekli hassasiyeti taşıdığımızın bilinmesini isteriz. Bilinmelidir ki, hukuk dışı hiçbir girişime tarafımızdan asla müsaade edilmeyecektir. Bunun yanı sıra yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi maksadıyla her türlü girişimde bulunmak suretiyle çözüm için elimizden gelen her çabayı sarf ediyoruz ve edeceğiz. Zira değil bin yurttaşımızın, bir yurttaşımızın dahi gasbedilen emeği bizim için kutsaldır."

Karadayı Grup AŞ

Karadayı Grup AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı da yaptığı yazılı açıklamada, projede gelinen noktada şirketin sorunun tek kaynağı olarak gösterildiğini ancak belediyenin hükümlülüklerinden hiç bahsedilmediğini bildirdi.

Belediyenin şirketlerine gönderdiği resmi tebligatlarda bölgenin halen "kentsel dönüşüm alanı" olarak geçtiğini vurgulayan Karadayı, açıklamasında, "Bir diğer konu ise Büyükşehir Belediyesi'nin projeye ortak olduğundan ve kamuoyuna bunu defalarca açıklamasından bahsedilmemiştir. Gelinen noktada sorunun kaynağı olarak sadece şirketimiz gösterilmiş ancak proje ortağı olan Büyükşehir Belediyesi'nin kestiği astronomik cezalardan hiç söz edilmemiştir" ifadelerine yer verildi.

Karadayı, yapılan açıklamalarda şirketinin yapılan protesto gösterilerini organize etmekle suçlandığını anımsatarak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Gelinen noktada ortada bir gerçek vardır o da binlerce vatandaşımızın mağdur olduğudur. Karadayı İnşaat olarak bizim tek gayemiz başta belediye ve bizlere güvenerek bir yuva sahibi olma hayalinde olan vatandaşların bu mağduriyetlerinin giderilmesidir. Bu görev de halkın büyük teveccühü ile göreve gelen, şehrin sorunlarının giderilmesi ile yükümlü olan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen'e düşmektedir. Bizler şirket olarak Büyükşehir Belediyesi'ne bu doğrultuda her türlü desteği vereceğimizi, hiçbir şart koşmadan belediyenin getireceği çözüm önerilerini kabul ettiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Yeter ki vatandaş mağdur olmasın." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki 'Ruhsat İptali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement