Erzurum'daki Terör Örgütü Davası - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki Terör Örgütü Davası

Erzurum'da Lice'deki olayları bahane ederek düzenlenen izinsiz gösteriye katıldıkları, banka şubeleri ile iş yerlerine zarar verdikleri iddiasıyla yargılanan iki sanık tahliye edildi.

23.03.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da Lice'deki olayları bahane ederek düzenlenen izinsiz gösteriye katıldıkları, banka şubeleri ile iş yerlerine zarar verdikleri iddiasıyla yargılanan iki sanık tahliye edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dördüncü duruşmasına tutuklu sanıklar İmdat Candan ve Sedat Yıldız ile tutuksuz sanıklar Murat Kartal, Zelal Karabalık, Hasan Temel, Mehmet Emin Güneşsu ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklardan Mehmet Emin Güneşsu, dava konusu eyleme katılmadığını, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini savundu.

Sanık avukatı Kıyasettin Kaya ise müvekkillerinin suçsuz oldukları halde mahkumiyet yaşadıklarını savunarak, serbest bırakılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, Candan ve Yıldız'ın tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.

-Olay

Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde 9 Haziran 2014'te toplanan bir grup, Lice'de yaşanan olaylara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yapmış, daha sonra çıkan olaylarda bazı banka şubeleri ile iş yerleri zarar görmüş, sanıklar İmdat Candan ve Sedat Yıldız olaylara katıldıkları iddiasıyla 11 Kasım 2014 tarihinde tutuklanmıştı.

Olayların ardından hazırlanan iddianamede ise tüm sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 12 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki Terör Örgütü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement