Erzurum'daki "Yasa Dışı Dinleme" Davası - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki "Yasa Dışı Dinleme" Davası

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

29.04.2015 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşması görüldü. dershane

Eski Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile "böcek" davası sanıklarından ve Romanya'da yakalanan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın öğleden sonraki bölümünde ifadesini sürdüren tutuklu sanık Uçak, paralel yapıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını ve haksız yere tutuklu bulunduğunu savundu.

Kendisinin, Fetullah Gülen veya mensubu olmadığı bir yapı için yargılandığını iddia eden Uçak, "Ben cemaatin evinde veya yurdunda kalmadım. Ayrıca okul veya dershanesinde de okumadım" dedi.

Aselsan sorusu -

Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk'ün "eşi Aselsan'da görevli E.G. adlı kadın neden dinlendi. Aselsan'da çalışan kişilerin neden öldüğü konusunda bir fikrin var mı?" sorusunu da yanıtlayan Uçak, "Bu kişi, dinlediğimiz bir kişiyle yaptığı görüşmeler sonucunda teknik takibe girmiştir. Bu çok kısa süreli bir dinleme olmuştur. Ayrıca Aselsan'da çalışanlar öldürülmüş de olabilir. Bir ilaçla intihara da sevk edilmiş olabilir" cevabını verdi.

Tutuksuz sanıklar ile avukatların savunmasını da dinleyen mahkemeye heyeti, dava dosyasında adı geçen ve ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Sedat Zavar'ın talimatla ifadesinin alınması ve eksik evrakların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Olay -

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının, "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, 29 Aralık 2014'te Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Bolu ve Düzce'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Hurşit Uçak ile emniyet amirleri Serkan Doğan, Soysal Aktürk, Yücel Bilgiç ve başkomiser Aslan Kartal, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Daha sonra, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 162 sayfalık iddianamede, Uçak ile emniyet amirleri Bilgiç, Doğan ve Aktürk, başkomiser Kartal ile bir süre önce Romanya'da yakalanan Sedat Zavar ve diğer 14 sanığın, "haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, suç uydurma, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçlarından 25 yıldan 130 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları istenmişti.

İddianameyi kabul eden Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin yakalama kararına istinaden Uçak, milletvekili aday adaylığı başvuru yaptığı Denizli'de yakalandıktan sonra cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki 'Yasa Dışı Dinleme' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement