Erzurum Doğduğu ve Gözünü Kaybettiği Çayırda Belgesel Çekti, Birinci Oldu - Son Dakika
Güncel

Erzurum Doğduğu ve Gözünü Kaybettiği Çayırda Belgesel Çekti, Birinci Oldu

Erzurum Doğduğu ve Gözünü Kaybettiği Çayırda Belgesel Çekti, Birinci Oldu

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen film yarışmasında Ardahanlı Onur Demir'in yönetmenliğini yaptığı 'Çayır Zamanı' 11 belgesel arasında birinci seçildi ve 6 bin liralık ödül kazandı.

17.12.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen film yarışmasında Ardahanlı Onur Demir'in yönetmenliğini yaptığı 'Çayır Zamanı' 11 belgesel arasında birinci seçildi ve 6 bin liralık ödül kazandı. İzmir'de bir lisede Psikolojik Danışmanlık ve Rehber öğretmenliği yapan 27 yaşındaki Onur Demir, filmi çektiği çayırda doğduğunu ve aynı çayırda 7 yaşındayken inekleri otlatırken bakır kablonun girmesi sonucu sağ gözünü kaybettiğini, sol gözüyle ise sadece yüzde 30 görebildiğini bildirdi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü 2'nci sınıfta okuduğunu vurgulayan Onur Demir Ardahan'ın Yalnızçam Dağı eteklerindeki Germicek Mezrasında çektiği 18 dakikalık belgesel filminde yörede yaşayan insanların karşılaştığı zorlukları anlattığını işaret etti. Onur Demir Yaylada tek geçim kaynağı olan ineklere çok özen gösterilir. Annem, 'ineğim satıldığında üzülüyorum, onlara çocuğum gibi bakıyorum' diyor. Annem o çayırda doğduğumu söyler. O çayırda da gözüm kör oldu. Bu yüzden filme 'Çayır Zamanı' adını verdim diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Doğduğu ve Gözünü Kaybettiği Çayırda Belgesel Çekti, Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • bozdemir: Helal olsun 0 0 Yanıtla
  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

  • Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı
    17:42 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı

    İzmir'de küçük yaştaki çocuğuna tır kullandıran ve o anları sosyal medyada paylaşan baba, idari para cezası kesilerek hakkında işlem başlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tırda bulunan küçük çocuğunun ehliyetsiz araç kullanmak ve kullandırmak suçundan dolayı babasına ceza kesildiğini tespit etti. Ayrıca baba ve kızı hakkında trafik güvenliğini tehlikeye atma suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.

  • AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi
    17:41 AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi

    Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi, başkentte düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye Karaaslan'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve diğer siyasi isimler ile vatandaşlar katıldı.


Advertisement