Erzurum Köy Çocukları, Tarihi Mekanları Gezip, Şehitliklerde Dua Edip ve İstanbul Kapı'da Eğlendiler - Son Dakika
Güncel

Erzurum Köy Çocukları, Tarihi Mekanları Gezip, Şehitliklerde Dua Edip ve İstanbul Kapı'da Eğlendiler

Erzurum Köy Çocukları, Tarihi Mekanları Gezip, Şehitliklerde Dua Edip ve İstanbul Kapı\'da Eğlendiler

Köy çocukları, tarihi mekanları gezip, şehitliklerde dua edip ve İstanbul Kapı'da eğlendilerERZURUM, (DHA)Erzurum merkez Yakutiye İlçesi Belediye Başkanı Ali Korkut, Çiftlik köyündeki ilk ve orta Okul öğrencilerine 23 Nisan sürprizi yaptı.

22.04.2016 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köy çocukları, tarihi mekanları gezip, şehitliklerde dua edip ve İstanbul Kapı'da eğlendiler

ERZURUM, (DHA) Erzurum merkez Yakutiye İlçesi Belediye Başkanı Ali Korkut, Çiftlik köyündeki ilk ve orta Okul öğrencilerine 23 Nisan sürprizi yaptı. Köyden alınan 200 öğrenci Aziziye tabyaları, Kars Kapı Şehitliği, Erzurum Kalesini gezdiler. Ardından tarihi İstanbul Kapı'da yemek yiyen öğrenciler, burada gönüllerince eğlendiler.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 23 Nisan nedeniyle Çiftlik Köyündeki Şehit Bülent Karadaş İlk ve Orta Okulu öğrencilerine sürpriz bir gün yaşattı. Köylerinden alınan öğrenciler tarihi ve kültürel gezi yaptırıldı. Öğrenciler, önce Aziziye Tabyalarını gezdiler, Nene Hatun'un mezarını ziyaret ederek dua ettiler. Tabyayı gezen öğrencilere öğretmenleri Aziziye tabyasında yaşanan savaşlar ve tarihe geçen savunmalarla ilgili bilgi verdiler. Erzurum tarihinde önemli yeri olan Aziziye Tabyasının ardından öğrenciler Kars Kapı Şehitliğine gittiler. Şehitlere de dua eden öğrenciler burada İstiklal Marşı'nı da okudular. Şehitlikte bir mezar ise onlar için önem taşıyordu. Okullarına ismi verilen Şehit Bülent Karadaş'ın mezarı başında dua eden öğrenciler hüzünlü anlar yaşadılar.

Şehitliğin ardından Erzurum Kalesi gezildi, ardından hiç görmedikleri Palandöken dağı ve tesislerini görmek isteyen öğrenciler dağa çıkarıldı. Dağın ardından Cumhuriyete giden yolun önemli adımlarının atıldığı Kongre binası ziyaret edildi. Öğrencilerin son durağı ise İstanbul Kapı'daki sosyal tesisler oldu. Müzik eşliğinde yemek yiyen öğrenciler daha sonra halay çekip göbek attı.

Öğrencilerden Sümeyra Öztürk, "İlk defa tarihi yerleri gezdik, ilk defa dışarda yemek yedik ve yine ilik defa Palanadöken'i geçtik. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Köy Çocukları, Tarihi Mekanları Gezip, Şehitliklerde Dua Edip ve İstanbul Kapı'da Eğlendiler - Son Dakika


Advertisement