Erzurum Palandöken'de Kornişli Kayak - Son Dakika
Güncel

Erzurum Palandöken'de Kornişli Kayak

Erzurum Palandöken\'de Kornişli Kayak

2011'de Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan Palandöken'de, kimi dar gelirli ailelerin çocukları kornişle kayak yapmaya çalışıyor.

23.01.2015 11:26  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Palandöken'de kornişli kayak

KIŞ turizmin gözde mekanlarından biri olan ve 2011'de Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan Palandöken'de, kimi dar gelirli ailelerin çocukları kornişle kayak yapmaya çalışıyor.

Kış mevsiminin çetin geçtiği Erzurum'da kayak malzemelerini alma imkanı olmayan çocuklar, perde asmaya yarayan korniş ya da pet şişeleri kullanıyor. Merkez Yakutiye ilçesinin Küme Evler semtinde oturan Ferdi- Adem Çelik kardeşler ucunu bükerek ayakkabılarının altına koydukları alüminyum kornişle kayağın keyfini çıkarıyor.

Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Adem Çelik, kayak takımları olmadığı için kornişle kaydığını söyledi. 8 kardeş olduklarını ve ailesinin kayak takımı alacak maddi gücünün olmaması nedeniyle çöpte bulduğu plastik kornişle kayabildiklerini dile getiren Çelik, "Kayak takımımız olsun isterdim. Palandöken'de kaymak çok güzel bir hayal benim için. Ben ve kardeşim çöpten bulduğumuz kornişle kayak yapıp kayıyoruz. Büyüyünce kayakçı olacağım. Kardeşimle birlikte yaklaşık 2 saat yürüyerek buraya çıkıyoruz. Kayak pistinde akranlarımızı güzel kıyafetleri ve kayak takımları ile görünce kıskanmıyoruz. Çünkü bizim de konişlerimiz var" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Palandöken'de Kornişli Kayak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement