Erzurum Tübitak Sergisine Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Erzurum Tübitak Sergisine Hazırlanıyor

"46. Ortaöğretim Kurumlararası Proje Yarışması"nda Erzurum'daki liseler tarafından bin 36 proje hazırlandı.

24.03.2015 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"46. Ortaöğretim Kurumlararası Proje Yarışması"nda Erzurum'daki liseler tarafından bin 36 proje hazırlandı. Bu sayı ile Erzurum Bölgesi Türkiye'deki 12 bölge içinde 1. sırada yer aldı.

TÜBİTAK Erzurum Bölge Koordinatörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve lise müdürlükleri ile ekim ayında yapılan toplantıda 890 proje hazırlanması hedeflendi. Erzurum genelinde hedeflenen proje sayısından 146 daha fazla proje hazırlandı. En çok proje hazırlayan ilçeler ise 317 proje ile Palandöken, 184 proje ile Yakutiye, 115 ile Oltu ve 71 proje ile Horasan oldu.

Başvurusu 27 Ocak'ta tamamlanan projeler öğretim üyelerinden oluşan jüriler tarafından değerlendirildi. Erzurum bölgesinde bulunan 10 ilden 100 projenin davet edildiği bölge sergisinde, projelerin 44'ü Erzurum'daki liselerin hazırladığı projelerden seçildi. Bölge sergisine Palandöken'den 22, Yakutiye'den 12, Aziziye'den 3, Oltu, Pasinler ve Şenkaya'dan ise 2 şer proje davet edildi.

Bölge sergisinin açılışı 30 Mart'ta Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde yapılacak ve 2 Nisan'da düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Sergi sonucu mayıs ayında Ankara'da yapılacak Türkiye finalinde, bölgeyi temsil edecek projeler belirlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum Tübitak Sergisine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement