Erzurum'un Sorunları, Ortak Akılla Çözülecek - Son Dakika
Yerel

Erzurum'un Sorunları, Ortak Akılla Çözülecek

Erzurum\'un Sorunları, Ortak Akılla Çözülecek

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen, “2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla, ETSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

22.06.2014 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen, "2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu", İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla, ETSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

ETSO'nun, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlediği, 2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu", saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıda daha sonra, "2023'e Doğru Erzurum'un Gündemi" sloganıyla 10 başlık altında yürütülen ve Erzurum'un mevcut durumuyla ilgili önemli verilerin elde edildiği çalıştayın sunumları yapıldı.

Programda; ETSO Meclis Üyesi Haktan Ömeroğlu "Ticaret", ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Vakur Alemdar "Sanayi ve Üretim", ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Sevgi Yılmaz "Tarım ve Hayvancılık", ETSO Meclis Üyesi Melik Kaya "Ulaşım ve İhracat", ETSO Meclis Üyesi Tacettin Deniz "Eğitim", ETSO Meclis Üyesi Burak Yıldız "Turizm-Tanıtım-Medya", ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Kömeç "Sağlık ve Spor", ETSO Meclis Üyesi Atilla Yıldız "Şehirleşme-Modernleşme ve Kentsel Dönüşüm", ETSO 11. Meslek Komitesi Başkanı Fatih Yücelik "Yatırım-Teşvik-Finansman" ve ETSO Meclis Üyesi Alparslan Dumlu "İstihdam-Göç ve İşsizlik" konulu birer sunum yaptı.

Toplantıya ilerleyen saatlerde, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen katıldı.

Toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker toplantıya katılanlara hitap etti. Bakan Eker Bakanlık olarak tarım ve hayvancılık konusunda verdikleri desteklerden söz ettiği konuşmasında, Tarım İl Müdürlüğü'nün verilerine göre, Erzurum'da tarım ve hayvancılığın durumunun ifade edildiği gibi kötü olmadığını söyledi.

Toplantıda daha sonra konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala ise çalıştayı hazırlayan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür ederek, 2023'e doğru Erzurum'un gündemini önemsediklerini dile getirdi. Bu tür toplantıların doğru hedefe ulaşmada büyük önem taşıdığını kaydeden Ala, "Çalıştaya emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bazı sektörlerde Erzurum'un potansiyelinin çok iyi olduğunu ve bazılarında ise daha kötü olduğunu ifade ediyorduk. Ancak yapılan çalışmalarda bazı sektörlerde bu durumun tam tersi olduğunu gördük. Elde ettiğimiz yeni bilgiler ışığında Erzurum'da yeni yatırım alanlarını tespit ediyoruz. Bu konuları sadece bu toplantılarda değil hem burada hem de Ankara'da yetkilerle, ilgililerle konuşacağız ve çözüm arayacağız." diye konuştu.

Bakanların konuşmalarının ardından ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik konuştu. Başkan Yücelik, 1. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu"nun, 12 Şubat 2010 tarihinde yapıldığını hatırlatarak, aradan geçen 4 yıllık sürenin Erzurum açısından kısa bir değerlendirmesini yaptı. Aradan geçen yıllara rağmen aslında Erzurum'un gündeminin çok değişmediğini vurgulayan Başkan Yücelik, yaşanan sıkıntılara çözüm bulma konusunda ortak akılla hareket etmenin önemine değindi.

"95 SAAT SÜREN 40 TOPLANTI YAPILDI "

Erzurum'un, tarihindeki başarısını henüz günümüz modern dünyasına taşıyamadığını vurgulayan Başkan Yücelik şunları söyledi; "Biz Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizin ticari, sanayi, ekonomik sorunlarıyla ilgilendiğimiz gibi sosyal ve kültürel sorunları ile de ilgileniyoruz. Ortak akıl süzgecinden geçirerek çözüme kavuşturmak amacıyla da 2.Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu' nu yapmak ve 2023'e doğru Erzurum'un gündemini sıcak tutmak istedik. Meclis, meslek komitesi, oda yönetimi, personeli ve akademisyen üyelerden oluşan 16 kişilik bir hazırlık komitesi oluşturduk. 10 gündem başlığı altında Nisan, Mayıs ve Haziran ayları içerisinde toplam 95 saat süren, ilimiz kamu ve özel sektörü temsilcilerinin, üniversitelerimizin, STK temsilcilerimizin katılımıyla 40 çalıştay toplantısı yaptık"

"VİZYONUMUZ; YAŞANABİLİR BİR ERZURUM"

Çalıştay hazırlığının sürdürüldüğü 3 ay dönemde 100 paydaş anketi yapıldığını kaydeden Başkan Yücelik, çalıştaya konu edilen başlıkların anketlerden yola çıkılarak belirlendiğini söyledi. Konuşmasında, anketten çıkan sonuçlara da yer veren Başkan Yücelik, "1 milyon nüfuslu; ticaret, tarım ve hayvancılık, sanayi ve üretim, ulaşım ve dış ticaret, eğitim, şehirleşme, turizm-tanıtım ve medya, sağlık ve spor alanlarında yeni istihdam alanları açmış, modernleşmiş bir şehir olması, 2023 Erzurum vizyonu olarak değerlendirilmektedir. Bizim amacımız; bu gündem maddelerinin ortak akılla önümüzdeki 10 yılın şehrimiz açısından sistemli, planlı ve koordineli şekilde yönetilmesine, yaşanabilirliğin artırılmasına, şehrin sahiplenilmesine ve insanımızın yaşam standartlarının yükseltilerek Erzurum'un hak ettiği konuma gelmesine katkıda bulunmaktır" diye konuştu.

Programda daha sonra ve hazırlık komitesine ve çalıştaya katkıda bulunan kurumların yönetici ve personellerine plaket ve sertifikaları verildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'un Sorunları, Ortak Akılla Çözülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement