Erzurum Vali Azizoğlu, İlk Halk Gününde Sorunları Çözdü - Son Dakika
Güncel

Erzurum Vali Azizoğlu, İlk Halk Gününde Sorunları Çözdü

Erzurum Vali Azizoğlu, İlk Halk Gününde Sorunları Çözdü

Vali Azizoğlu, ilk halk gününde sorunları çözdüSon kararnameyle Bartın'dan Erzurum'a atanan Vali Seyfettin Azizoğlu, ilk kez düzenlediği halk gününde bir vatandaşın 1400 liralık doğalgaz borcunun ödeme, bir vatandaşa da konteyner yaptırma sözü verdi.

13.07.2016 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Azizoğlu, ilk halk gününde sorunları çözdü

Son kararnameyle Bartın'dan Erzurum'a atanan Vali Seyfettin Azizoğlu, ilk kez düzenlediği halk gününde bir vatandaşın 1400 liralık doğalgaz borcunun ödeme, bir vatandaşa da konteyner yaptırma sözü verdi. Vali Azizoğlu, "Hiç kimseyi mağdur ettirmem kendi imkanlarım ölçüsünde çözmeye çalışacağım" dedi.

Vali Seyfettin Azizoğlu göreve başladıktan sonra ayda iki kez halk günü düzenleyerek vatandaşların sorunlarını dinleyeceğini açıkladı. Halk buluşmasının ilk gününe 8 vatandaş geldi. İlk olarak söz olan 95 yaşındaki 9 çocuk, 34 torun sahibi İbrahim Yeltekin, merkez Yakutiye ilçesindeki Erzincan Kapı semtinde işsiz gençlerin kahve köşelerinde oturduğunu, bunu her gördüğünde çok üzüldüğü belirterek işsizlik sorununun çözülmesini istedi. Kendisine ait bir sorunu olmadığını ifade eden İbrahim Yeltekin'e Vali Azizoğlu, "Hacım haklısınız onu takip ediyoruz. Bu yaşta milletin derdi ile dertleniyorsun Allah razı olsun. Bizim işimizde o inşallah dediklerinizi çözeceğiz" diye konuştu.

Erzurum'da maket üzerinden ev alan, ruhsat ve projesi olmadığı için belediye tarafından yapımı durdurulan Karadayı mağdurları da Vali Azizoğlu'ndan sorunlarına çözüm bulmasını istedi. Vali Azizoğlu, "Bu konuda ben şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki hiç kimseyi mağdur edecek bir sonuç oluşmaz. Konuyu beklediyeyle beraber takip ediyorum. Burada hiçbir vatandaşımızın en ufak bir mağduriyeti oluşmadan nasıl sonuç alırız onun çalışmasını yapıyoruz. Rahat olun, kimseyi mağdur ettirmem burada. Benim imkanlarım sayesinde bunu çözmeye çalışırım. Bizzat mağdur olan insanların ağzından dinlemiş oldum, benim için de önemli oldu. Randevuya gerek yok. Ne zaman arzu ederseniz buyurun gelin" dedi.

Ovacık Mahallesi Muhtarı Recep Aydın ise köydeki yaylalarına elektrik çekilmesini ve evi yıkılan ihtiyaç sahibi bir aileye konteyner verilmesini talep etti. Bunun üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Zekeriya Deniz'e dönen Seyfettin Azizoğlu, "Bak ne diyor, görüyor musunuz? İhtiyaç sahibi bir vatandaştan bahsediyor, haberiniz var mı? Hemen konteyner getirtelim" dedi.

İki engelli çocuğu olduğunu, eşinin öldüğünü anlatan 52 yaşındaki Atilla Kars ise "İki engelli çocuğum vardı devlet aldı, yurtlarda kalıyor. Eşim de öldü tek kaldım çalışamadım. Devlet bana TOKİ'lerde bir ev verdi. Vali Bey çalışamadığımdan dolayı bana komşular bakıyor. Doğalgaz borcum birikti avukata vermişler. Ona bir yardımcı olun. 4 senelik bir iş imkanı olsa çalışsam emekli olurum. Sosyal güvencem yok" diye konuştu. Borcunun 1400 lira kadar olduğunu öğrenen Vali Azizoğlu, doğalgaz borçunun ödenmesi için ilgililere talimat verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Vali Azizoğlu, İlk Halk Gününde Sorunları Çözdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement