Erzurum Winterfest 2014" - Son Dakika
Yerel

Erzurum Winterfest 2014"

Erzurum Winterfest 2014"

Festival kapsamında short track, buz hokeyi ve kayaklı koşu müsabakaları düzenlendi Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Okuyucu: "Amacımız festivale bir renk katmak, short track branşımıza ilgi çekmekti"

13.12.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da düzenlenen "Erzurum Winterfest 2014" kapsamında short track, buz hokeyi ve kayaklı koşu yarışları yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen, Winterfest Short Track Minik Şampiyonası Yenişehir Buz Pisti'nde, 35 sporcunun katılımıyla başladı.

Yıldızlar ve Minikler dalında, 6 yaş grubunda organize edilen şampiyonada, sporcular dereceye girebilmek için ter döktü. Şampiyona sonunda dereceye giren sporculara madalya verilecek.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival kapsamında yarışma düzenlediklerini, 6 kulüpten sporcuların yarıştığını söyledi.

Şampiyona sonunda 6 dalda madalya vereceklerini anlatan Okuyucu, "Amacımız festivale bir renk katmak, short track branşımıza ilgi çekmekti. 6 yaş grubundan 12 yaş grubuna kadar sporcularımız var. Bunların arasında baraj puanını aşıp, milli takıma seçilen sporcularımız var. Sporcularımıza bu şampiyona tecrübe kazandıracak. Başarılı bir organizasyon" diye konuştu.

Sporculardan Yusuf Zengin de 8 yaşında olduğunu ve iki yıldır short track yaptığını belirterek, "Bu sporu çok seviyorum. Madalya kazanmak için yarışıyorum. İnşallah buradan da madalya alarak gitmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Minik sporculardan 6 yaşındaki Abdulmüttalip Taydar da buz sporunu yeni öğrendiğini vurgulayarak, "Spor yapmayı seviyorum. Çok iyi kayıyorum. Madalya kazanacağım" dedi.

- Buz hokeyi milli takımının altyapısı oluşturuluyor

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu ile Büyükşehir Belediyesi'nin Buz Hokeyi Salonu'nda düzenlediği Winterfest Buz Hokeyi Gençler Turnuvası'na Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Erzurum'dan 54 sporcu katılıyor.

Minikler ve Yıldızlar dalında yapılan müsabakalarda kırmızı, yeşil, mavi ve sarı takımlar, madalya kazanabilmek için mücadele ediyor. Sporcular, 11 ve 12 yaş grubundan oluşuyor. Turnuvada başarılı olan sporculardan 35'i kampa alınarak, Buz Hokeyi Milli Takımın altyapısı oluşturulacak.

Asfaltta kayaklı koşu müsabakası

Kayaklı Koşu Milli Takımı sporcuları, Erzurum Winterfest 2014 çerçevesinde Yakutiye Belediyesi önünden, Havuzbaşı'na kadar asfaltta kayaklı koşu yaptı. Cumhuriyet Caddesi'nde tur atan sporcular, vatandaşların ilgisini çekti.

Takım kaptanı Mert Furkan Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, festival için Muş'tan geldiğini vurgulayarak, "Asfalt üzerinde kayaklı koşu yapıyoruz. Ben dört yıldır kayak yapıyorum. Hem kar üzerinde hem de asfaltta kayıyoruz. Benim için karda kayaklı koşu daha zevkli" şeklinde konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum Winterfest 2014' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement