Erzurum Yörex'in Gözdesi Oldu - Son Dakika
Yerel

Erzurum Yörex'in Gözdesi Oldu

Erzurum Yörex\'in Gözdesi Oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen, Yöresel Ürünler Fuarı (Yörex), Antalya Expo Center’da açıldı.

26.10.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen, Yöresel Ürünler Fuarı (Yörex), Antalya Expo Center'da açıldı.

70 ilden, 116 oda ve borsa, 13 kalkınma ajansı, 45 kurum ve 234 firmanın katıldığı fuarda, başta coğrafi tescilli ürünleri olmak üzere yüzlerce yöresel ürün tanıtılıyor. 30 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuarda Erzurum'u, yöresel ürünler satan firmaların yanı sıra, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) temsil etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin de katıldığı açılış töreninin ardından, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ile bazı milletvekilleri ve gazeteci Yavuz Donat şehirlerin stantlarını gezdi. Fuar alanının girişinde, Erzurum Cağ Kebabı'nın yapıldığı standı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın'la birlikte cağ kebabı kesti. Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler daha sonra 10 bin metrekare kapalı alana sahip fuar merkezindeki Erzurum standını gezdi. Burada ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Adil'le bir süre sohbet eden Hisarcıklıoğlu'na stantta, Erzurum'un ve bölgenin en büyük et entegre tesislerinden biri olan Oral Et Entegre A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral tarafından Erzurum sucuğu tattırıldı. Sucuğun tadını beğenen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Erzurum'un, Kayseri'nin, Afyon'un sucuğunun hepsinin lezzetleri farklı bir güzel. Bu ve bunun gibi lezzetleri böyle fuarlarda insanlarımızın beğenisine sunmalı, daha geniş pazarlara açılmalıyız." diye konuştu.

Erzurum standında, TOBB Başkanı Hisarcılıoğlu ve gazeteci Yavuz Donat'a ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın tarafından da gümüş işlemeli Oltu taşı tespih hediye edildi. Erzurum standının misafirlerine Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Esker AŞ. tarafından, "Erzen Deri" markasıyla üretilen deri kemer ve cüzdan hediye edildi.

ÖZAKALIN; "YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yörex'in, Erzurum'un yöresel ürünlerinin tanıtımı açısından büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Antalya Ticaret Borsası'nın öncülüğünde 7 yıl önce temelleri atılan fuarın cazibesinin ve katılımcı sayısının her geçen gün arttığını dile getirdi. "Yörex'in pazara erişim noktasında üreticiler için büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Başkan Özakalın şunları söyledi;

"Markalaşma ve ürünlerimizin coğrafi tescil alması ve markalaşması büyük önem arz ediyor. Bu sebeple, şehrimizde üretilen veya yetiştirilen yöresel ürünleri, ulusal ve küresel ölçekte tanıtımını sağlamak ve bu ürünlerin ticarileşmesi konusunda girişimcilere ve üreticilere rehber olmak amacıyla 7 yıldır düzenlenen bu fuara beşinci defa katılım sağlıyoruz. Yöresel ürünlerimizin markalaşması adına ETSO olarak bu tür organizasyonları takip eden ve destek sağlayan kurum olmak da bizi ayrıca mutlu ediyor. Değişen ülke ve dünya şartlarına uyum sağlamak adına elimizdeki kıymetlere sahip çıkmalıyız"

Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği Erzurum standında, Oltu taşı, ehram, deri ve bakır ürünlerinin yanısıra, İspir Kuru Fasulyesi, Dut Pekmezi, Petek Bal, Süzme Bal, Göğermiş Peynir, Civil Peynir ve Tereyağı gibi yöresel ürünler yer aldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Yörex'in Gözdesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement