Eş Başkan Mutlu, Gişkad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Eş Başkan Mutlu, Gişkad'ı Ziyaret Etti

Eş Başkan Mutlu, Gişkad\'ı Ziyaret Etti

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Girişimci İş Kadınları Derneğini (GİŞKAD) ziyaret etti.

05.06.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Girişimci İş Kadınları Derneğini (GİŞKAD) ziyaret etti. Kadınların iş yaşamında olduğu kadar siyasette de daha fazla temsil edilmesi gerektiğini söyleyen Eş Başkan Mutlu, özellikle siyaset hayatında bayrağı genç kadınları devralması gerektiğini ifade etti.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu'yu makamında ziyaret eden Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) bu kez Eş Başkan Mutlu'yu dernek merkezinde ağırladı. Ziyarette GİŞKAD adına Başkan Müge Sungur Enön, Yönetim Kurulu Üyeleri Ruken Doğan Uzunadam ve Gül Akyürek'in hazır bulundu. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mutlu'nun yanı sıra Akdeniz Belediyesi kadın Meclis üyeleri Sebahat Gençtarih Cebe ve Ayşe Aydoğan da iştirak ettiği toplantıda söz alan Dernek Başkanı Müge Sungur Enön, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kadın siyasetçilerin, iş kadınları açısından bir şans olduğunu dile getiren Enön, "Aynı lisanı konuşabilen, aynı pencereden bakan ve aynı doğrultuda ilerleyebileceğimiz kadın yöneticilerin olması bizler için mutluluk verici bir gelişmedir. Biz sizlerle beraber işbirliği ve dolayısıyla da güç birliği oluşturabileceğimize inanıyoruz. Davetimize katıldığınızı için tekrar teşekkür ediyor ve Eş Başkanlığınızı bir kez daha kutluyoruz" dedi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise Türkiye'de çoğunlukla orta yaş ve üzeri kadınların siyaset sahnesinde olduğunu belirtti. Genç kadınların çocuklarına annelik yapmak, çalışarak ev ekonomisine katkı sunmak gibi sorumlulukları da bulunduğunu ifade eden Mutlu, "Her şeye rağmen biz bu yerleri genç kadınlara bırakmalıyız. Gençlerin siyasette daha aktif olmasını sağlamalıyız. Genç kadınların iş yaşamında elde ettiği başarılar, siyasi arena için de adeta bir referanstır" diye konuştu.

Kent yönetiminde sivil toplum örgütleriyle işbirliğinin önemine de değinen Mutlu, "Bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Doğrusu bir kadın Eş Başkan olarak sizleri çok daha önceden ziyaret etmem gerekirdi. Sonuçta bu kentte hem ticareti, hem siyaseti ve bu kentin sorunlarını birlikte paylaşacağız. Elbette ki sizler de girişimci genç kadınlar olarak bu kentin ve ülkenin geleceğisiniz. Belki bitiremeyeceğiz ama kadına yönelik şiddetin azaltılmasında, yoksulluğa karşı mücadelede belediye-sivil toplum örgütü dayanışmasını arttırmak istiyoruz. O nedenle ben bugünkü ziyareti ve burada yapacağımız paylaşımları çok önemli görüyorum. Yoksul kadın işçileri ve genç kadın kuşağını çok önemsiyoruz. Kadın girişimcilerimizle bu doğrultuda önemli projelere imza atacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eş Başkan Mutlu, Gişkad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement