Eş Başkanlar Dev Su Projesini Denetledi - Son Dakika
Güncel

Eş Başkanlar Dev Su Projesini Denetledi

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları, dev içme suyu projesinin 3 bin 500 rakımlı Berçelan yaylasında başlatılan çalışmalarını denetledi.

15.06.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları, dev içme suyu projesinin 3 bin 500 rakımlı Berçelan yaylasında başlatılan çalışmalarını denetledi.

2014 yılının resmi nüfus sonuçlarına göre, 79 bin 335 kişinin yaşadığı Hakkari merkezinde yıllardır yaşanan içme suyu sorununun çözümü için harekete geçen Hakkari Belediyesi, 2014 yılının Ekim ayında dev bir içme suyu projesini geliştirip projenin hayata geçmesi için çalışmaları başlattı. Ocak ayında belediye binasındaki meclis toplantı salonunda düzenlenen bir tanıtım semineri ile dev projeyi duyuran Hakkari belediyesi, çalışmalarını önce projenin şehirdeki başlangıç yeri olan Yeni Mahalle'de başlatmış, Gazi ve Bulak mahalleleri üzerinde ilerletip şehir merkezi üzerinden sürdürerek kazı ve döşeme işlerini gerçekleştirmişti.

PROJENİN BERÇELAN ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yapılan işlemlerden sonra kentin çeşitli noktalarına kurulacak olan mega depoların yapım işlemlerine başlanırken, içme sularının ana kaynak bölgelerinden biri olan Berçelan yaylasında çalışma başlatıldı. Merkeze 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve yükseltisi 2 bin 500 ila 3 bin 250 metre arasında değişen bölgede başlatılan çalışmalar Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ve beraberlerindeki Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Kızılkaya, Belediye encümenleri ile yüklenici firma yöneticileri tarafında denetlendi. Eş Başkanlar, Berçelan bölgesindeki kaynak su ve çalışma noktalarını proje üzerinden değerlendirip yer yer incelemelerde bulunurken, burada boru döşeme işlemlerini gerçekleştiren işçilerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

'İKİ YIL İÇERİSİNDE TÜM ALT YAPI SORUNLARI BİTECEK'

Berçelan yaylasında başlatılan çalışmaları yerinde denetleyen Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, şuan kullanılan içme suyu hattının 1980 yılında yapıldığı ve artan nüfus ile kente yetmediğinin altını çizerek, çalışmalara başlayan içme suyu projesinin 2043 yılına tekabül ettiğini, her evde 24 saat suların akacağını aktararak, iki sene içerisinde Hakkari'de tüm alt yapı sorunlarını çözeceklerini ve bunun ardından üst yapı çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti. Eş başkanlar, bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde kent halkına verilen rahatsızlıklardan dolayı özür dilerken, imar yollarından geçecek çalışmalar için vatandaşlardan gerekli duyarlılığı gösterip belediyeye destek olmalarını istedi.

BAKIMLARI AKSATILMADIĞI SÜRECE PROJE 80 YIL HİZMET VEREBİLİR

Projenin yüklenici firma yetkilileri yapılan çalışmalara ilişkin teknik bilgi verdi. Buna göre, Hindistan'dan getirilen dış çapları 90-450mm PE-100 PN 10 Hdpe (polieten) ve Düktil tip yüksek su basıncına ve zorlu hava şartlarına karşı dayanıklı özel boruların proje haritasındaki 151 kilometrelik genel hatta döşenecek. Proje kapsamında 7 yeni mega deponun yapılacağı, var olan 6 deponun onarılacağını belirten yetkililer projede 27 kaptaj, 35 maslak, 17 vantuz, 47 basın kırıcı vana, 11 debimetre, 5 brajman, 5 bakım klor odası, 11 by-pass, 5750 abone bağlantısının kurulacağı ve bu sitemin mekanik ve elektronik işlerinin skada otomasyon sistemi denilen bir sistem ile kontrol edileceğini söyledi. Verilen bilgilerin ardından tamamlanacak olan projenin gerekli bakımlarının yapılmasıyla projeye 80 yıl ömür biçildiği aktarıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eş Başkanlar Dev Su Projesini Denetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement