Eş Başkanlar Ramazan Ayının Barışa Vesile Olmasını Diledi - Son Dakika
Yerel

Eş Başkanlar Ramazan Ayının Barışa Vesile Olmasını Diledi

Eş Başkanlar Ramazan Ayının Barışa Vesile Olmasını Diledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak, Ramazan ayının barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

15.06.2016 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak, kent merkezi ve kırsal ilçelerde yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Çınar ilçesindeki Kervan Et Lokantası'nda verdiği iftara, Eş Başkan Gültan Kışanak, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Çınar Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Cengiz, HDP ve BDP ilçe yöneticileri, muhtarlar ve imamlar katıldı. Yoğun ilgi gören Kışanak, muhtarlar ve imamlarla birlikte iftarını açtı.

Kışanak Dayanışmanın Önemine Dikkat Çekti

İftardan sonra konuşan Eş Başkan Kışanak, mübarek Ramazan ayının barışa, çözüme, huzura, kardeşliğe vesile olmasını dileyerek,"Duaların barışa, çözüme ve daha iyi bir geleceğe vesile olmasını diliyorum. Ramazan ayının kendisi hepimize iyi dilekler içinde olmayı, komşumuz, bütün insanlar, halkımız ve mazlumlar için dayanışma içerisinde olmayı emrediyor. Ben eminim ki yılın bütün günlerinde ama en çokta bu mübarek ayda hepimiz iyiliği, sevgiyi, dostluğu, dayanışmayı, paylaşmayı ve adaleti daha çok hatırlıyoruz ve daha çok bunlara dikkat ediyoruz. Bu ayın hepimize bu anlamda daha fazla iyi dilekler içerisinde olmayı bahşetmesini umuyor ve diliyorum" dedi.

Muhtarlar ve imamlarla bir süre sohbet eden Kışanak ve beraberindekiler, Nu Jiyan Parkı'nı gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Anlı İftarını Bismillilerle Birlikte Açtı

Büyükşehir Belediyesi'nin Bismil Dicle Fırat Düğün Salonu'nda verdiği iftara ise Eş Başkan Fırat Anlı, Bismil Belediye Eş Başkanı Cemile Eminoğlu, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Cabbar Leygara, muhtarlar, din adamları ve yurttaşlar katıldı. Yoğun ilgi gören Anlı, muhtarlar, din adamları ve yurttaşlarla birlikte orucunu açtı.

İftardan sonra konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, Ramazan ayı bereketi ve kutsallığının her yere yayılmasını dileyerek, "Sürekli olarak siz halkımızla bir arada olmaya özen gösteriyoruz. Güzel ve karanlık günlerde de sürekli birlikte olacağız. Sizlerin de bildiği gibi son 8 aydır karanlık ve sıkıntılı günler yaşadık. Bu süreçte büyük bedeller ödedik ama umudumuzu koruyacağız" şeklinde konuştu. Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitiren Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tufan Tunç'u da anan Anlı, "İsterdik ki bugün Tufan Tunç'ta aramızda olsun. Ne yazık ki büyük bir acı yüreğimizde bırakarak aramızdan ayrıldı. Bu vesileyle onu bir kez daha burada anmak istiyorum. Bir diğer arkadaşımız Ali Şimşek'te şuan cezaevinde. 80'lerde ve 90'larda olduğu gibi yine birçok arkadaşımız tutuklanarak cezaevlerine gönderiliyor. Bundan dolayı Bismil'den selamlarımızı Diyarbakır Cezaevi'ne gönderiyoruz. Onlar yalnız değildir, sonuna kadar arkalarındayız" dedi.

Halkımızın Hizmetinde Olacağız

Bugün belediye hizmetlerini anlatmayacaklarını, bu hizmetlerin kendileri için görev olduğunu altını çizen Anlı, bundan sonraki süreçlerde karşılarına ne kadar sorunlar çıkarılsa da sonuna kadar halkın hizmetinde olacaklarını belirtti. Büyükşehir ve Bismil belediyelerinin ortaklaşarak çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüreceğini ifade eden Anlı, "Tüm halkımız ile birlikte köy köy, mahalle mahalle ve ev ev yeniden bir yaşamı öreceğiz" şeklinde konuştu.

Daha önce halkın Kobane için seferber olup yardımlarda bulunduğunu hatırlatan Anlı, bugünde Cizre, Yüksekova, Nusaybin, Silopi ve Sur'da göç edenler için seferber olacaklarını vurguladı. Ramazan ayının barışa ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Anlı, yemekte emeği geçen herkese teşekkür etti.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Cabbar Leygara da, bu güzel geceyi organize eden Büyükşehir ve Bismil belediyelerine teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eş Başkanlar Ramazan Ayının Barışa Vesile Olmasını Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement