Eş Başkanların Sur'u Terk Eden Ailelere Ziyaretleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Eş Başkanların Sur'u Terk Eden Ailelere Ziyaretleri Sürüyor

Eş Başkanların Sur\'u Terk Eden Ailelere Ziyaretleri Sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Suriçi'ndeki evlerini zorunlu terk eden ailelere gıda, giysi, mutfak eşyası, döşek, yorgan, battaniye vb. yardımlarını sürdürüyor.

06.02.2016 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileleri ziyaret etmeye devam ediyor. Eş Başkan Kışanak, Yenişehir ilçesine yerleşen Atlı ailesi ve Bağlar ilçesine yerleşen İpek ailesini; Eş Başkan Anlı ise Bağlar ilçesinde ikamet eden Gültekin ve Yatık ailelerini ziyaret etti.

Kışanak: Sur'dan 3 bin 900 aile göç etti

Kışanak, ilk ziyaretini Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi'nden Yenişehir Şehitlik Semti'ne zorunlu göç ederek yerleşen Hıdır ve İpek Atlı ailesine yaptı, sorunlarını dinledi. Ziyaret esnasında Kışanak, ailenin küçük çocuklarıyla yakından ilgilendi. Daha sonra Bağlar ilçesi Alipınar Mahallesi'nde Kader ve Çiçek İpek ailelerinin evine misafir olan Kışanak, Suriçi'nde sokağa çıkma yasakları ile birlikte 6 mahalleden 3 bin 900 ailenin göç etmek zorunda kaldığını, bu olumsuz tablonun dayanışma, birlik ve beraberlikle aşılacağını belirtti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İpek kardeşlerde, TOKİ'nin Sur'da gerçekleştireceği kentsel dönüşümü kabul etmeyeceklerini söylediler.

Anlı: En çok çocuklar etkileniyor

Eş Başkan Anlı ise, Bağlar ilçesine yerleşen Gültekin ailesini ziyaret etti. Anlı, evde ikamet eden üç aileyle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Dayanışma içerisinde zor günlerin üstesinden gelineceğini kaydeden Anlı, yaşanan bu travmadan en çok çocukların etkilendiğini, bu nedenle çocukları belediyenin servis araçlarıyla evlerinden alıp Sümerpark'taki kreşte uzman psikologların eşliğinde vakit geçirmeleri için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Hayat Gültekin ise Sur ilçesinde Hacı Ahmet Camii'nin yanında oturduklarını, evlerinin tank ve top atışları sonucu yıkıldığını belirterek, "Biz Sur'dan vazgeçmeyeceğiz, yine Sur'a gideceğiz." dedi. Anlı, daha sonra Yatık ailesini ziyaret etti. Üç ailenin ikamet ettiği evde Eş Başkan Anlı, sorunları dinledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eş Başkanların Sur'u Terk Eden Ailelere Ziyaretleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement