Eş Durumu Tayininde 3 Yıl Şartı 1 Yıla İndi - Son Dakika
Ekonomi

Eş Durumu Tayininde 3 Yıl Şartı 1 Yıla İndi

Kamu çalışanları için yıllardır sorun olan eş durumu tayininde 3 yıl zorunluluğu değiştirildi. Artık bu süre 1 yıla indirildi.

11.08.2015 12:32  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretmenler için eş durumu atama başvuruları bugün başlıyor. Kamu çalışanlarının atanmasında önemli bir değişiklik yapıldı.

YIL KISALDI

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, eş durumu atamalarında 3 yıl şartının 1 yıla indiğini söyledi. Aydoğdu "Haftaya eş durumu ve atamalar yapılacak." dedi.

STAJYERLER DE YARARLANACAK

Stajyer öğretmenler de eş durumu atamasına başvurabilecek. Tercihlerin alınması, atama sonuçlarının açıklanması dahil olmak üzere tüm süreç ağustos ayı içerisinde tamamlanacak.

BAKANLIĞIN SİTESİNDEN DE YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin 2015 yılı yaz tatili aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme duyurusu yaptı.

Duyuruya göre; 652 sayılı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37. maddesinin 9. fıkrası kapsamındaki eğitim kurumları hariç olmak üzere, alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının tamamı (http://ikgm.meb.gov.tr) internet adresinde ilan edilerek öğretmenlerin tercihlerine açılacak ve yer değiştirmeler bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak.

HİZMET PUANI HESABI

Öğretmenlerin hizmet puanının hesabında başvuruların son günü; hizmet süresinin hesabında ise 30 Eylül 2015 tarihi esas alınacak. Sağlık durumu veya can güvenliği mazereti ile engellilik durumuna veya diğer nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan ve başvurusu uygun görülen öğretmenlerin talebi halinde, eşleri de yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

BAŞVURU ADRESİ

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecek. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecek.

Öğretmenler, başvuru formunun gerçeğe uygun şekilde doldurulmasından sorumlu olacak. Başvurular onaylanmadan önce eğitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunulabilecek. Başvuru süresi içinde bilgi düzeltme talebinde bulunanlardan onay aşamasındaki başvuruları reddedilerek, onaylanmış başvurular ise iptal edilerek öğretmenlerin yeniden başvuru yapmaları sağlanacak.

DİLEKÇEYLE VAZGEÇİLEBİLECEK

Öğretmenler, başvuru süresi içinde, görevli olduğu eğitim kurumuna ya da kadrosunun bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme başvurusundan vazgeçebilecek. Bu durumda öğretmenlerin başvuruları elektronik ortamda da iptal edilecek.

Öğretmenlerin şahsen başvuru yapmaları esas olmakla birlikte, görevli oldukları il/ilçe dışında bulunan öğretmenler, ibraz edilecek belgeleri e-posta, telefon, faks gibi uygun iletişim araçlarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğüne süresi içinde ulaştırarak başvurularının onaylanmasını isteyebilecek. Yöneticiler bu başvuruları süresi içinde elektronik ortamda onaylayarak formun çıktısını göreve başladıklarında öğretmenlere imzalattıracak.

Müstakil müdürlüğü bulunmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile kadroları il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde bulunan öğretmenler, başvurularını kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine yapacak.

YURT DIŞI GÖREVİ

Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev sürelerinin veya izinlerinin 30 Eylül 2015 tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Bu kapsamda yer değişikliği yapılanlardan en geç 30 Eylül 2015 tarihine kadar görevine başlamayanların atamaları iptal edilecek.

Başvurular iki aşamada alınacak; birinci aşamada sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylanacak. İkinci aşamada ise eğitim kurumu tercihleri alınacak ve eğitim kurumu müdürlüklerince elektronik ortamda onaylanacak.

GEÇERSİZ HALLER

Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular; gerekli şartları taşımayan başvurular; gerçeğe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgiler uygun biçimde işaretlenmeden yapılan başvurular ile Elektronik Başvuru Formu çıktısı imzalanmadan ve onaylanmadan yapılan başvurular geçersiz sayılacak; geçersiz başvurulara dayalı yer değiştirmeler iptal edilecek.

Yer değiştirme sürecinde yapılan işlemlerle ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal işlem yapılacak.

SON TARİH 15 EYLÜL

Yer değiştirme sürecinde ihtiyaç duyulan açıklamalar Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden ayrıca duyurulacak.

Öğretmenlerden aday olarak görev yapmakta iken herhangi bir nedenle görev yerleri değiştirilenler, en geç 15 Eylül 2015 tarihinde atandıkları yerlerde görevlerine başlayarak adaylıklarının kaldırılmasına esas yazılı sınava yeni görev yerlerinde katılacak.

Eş Durumu Tayininde 3 Yıl Şartı 1 Yıla İndi

Son Dakika Ekonomi Eş Durumu Tayininde 3 Yıl Şartı 1 Yıla İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • lütfen: Özel sekturde calisanlar icinde duzenleme yaplsin maaslar cok az ve duzensiz verlyor izinler zamaninda verlmyor kötü koşullarsa fazla saat calistrorlar zorunlu mesai yaptiriyorlar vs.. 46 0 Yanıtla
  • ogretmen: Evliliğe saygı duyuyorum da bizde Doğunun bir ucunda öğretmeniz ve 3 yıl daha oradayım. Yeni atanan arkadaşlarımız hemen bir evlilik geldikleri yere tekrar gitsin sürekli öğretmen sirkülasyonu sonrada eğitimde çağ atlayalım çocuklar her sene yeni öğretmen görüyor. Bu bir haksızlık atandığı yerde bir 2 yıl kal atandın hemen evlendim bu doğudan kurtulmayı hedefle 9 33 Yanıtla
  • Miroğlu: Polislikle öğretmenliği kıyaslayanlara uyuz oluyom git askerle falan kıyasla. Lan öğretmen adamla ne uğraşıyon napsın boş okulumu beklesinler ki müdürleri bekliyo kardeşim devlet sizi iplemiyo öğretmenden medet umuyon 1 29 Yanıtla
  • Matiz: Yine eşşeği kaybettirip buldurdular ZATEN 1YILDI 25 1 Yanıtla
  • sedat peker: hepsi insanlara tepeden bakar küçük görür sonrada en cok ağlayan onlar asgari ücretli ölsün o zaman öğretmen maaşı en az 2000 tl üzerinde biz ölelim o zaman ülkeyi bizim çocuklarımız sehit olurken onların çocukları sahillerde tatilde adalet mi var 8 13 Yanıtla
  • sait: memur affı çıkmazsa oylar HDP ye 2 15 Yanıtla
  • memur: Ey hukumet yetkillileri bu memurlara hic bisey yapmayin bunlar doymaz nankor insanlar gercek bu ulkenin emekcileri olan asgari ucretle calisanlarin sosyal haklarini duzeltin yoksa bu memurlar oturdugu yerden bedava maas aliyorlar devlete hepsi yuk 7 7 Yanıtla
  • Patlıcanlı: Ulan en kıyak is Devlet memuru salla basi al maaşı bazıları ise gitmeden alıyor 3bin 4 bin izin desen girla senelerin izinlerini kullanirlar. Öbür garibanda DAYISI AMCASI OLMAYAN asgari ücrettle veya 1200 le surunsun 9 4 Yanıtla
  • İSMET DOGAN: seçim yatirimi bunlar 8 4 Yanıtla
  • hakiki..: Devlet memurları öğretmenden ibaret galba 10 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement