Es-Es, Gelecek Sezona Hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Es-Es, Gelecek Sezona Hazırlanıyor

Es-Es, Gelecek Sezona Hazırlanıyor

Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam: "Daha genç, dinamik, takımını seven, profesyonelliği yaşayan, aldığı paranın hakkını veren, sorumluluğunu bilen ve takımı yarı yolda bırakmayan çok güzel bir takım oluşturma şansı ortaya çıktı" "Önümüzdeki sezon çok daha iyi bir sezon geçireceğimize inanarak, takımın.

15.05.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Daha genç, dinamik, takımını seven, profesyonelliği yaşayan, aldığı paranın hakkını veren, sorumluluğunu bilen ve takımı yarı yolda bırakmayan çok güzel bir takım oluşturma şansı ortaya çıktı" dedi.

Sağlam, düzenlediği basın toplantısında, sezon başında Eskişehir'de bir futbol kültürü olduğu, taraftarlık bilincinin bulunduğu ve kulüp başkanı Mesut Hoşcan ve yönetimiyle güzel işler yapabileceklerini düşündükleri için Eskişehirspor'un teklifini kabul ettiğini kaydetti.

Göreve başladıktan sonra çok farklı bir tabloyla karşılaştığını ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"Bizim beklentimizin üzerinde, bize söylenmeyen ya da farklı sebeplerden dolayı açığa çıkarılmayan bir ekonomik tablo ortaya çıktı. Bu, bir Anadolu takımı için ürkütücü bir rakam. Transfer döneminde oyuncuların devam eden mukavelesi, verilen oyuncular karşılığında gelmeyen oyuncular, yüksek mukavelesi olup yollarımızın ayrılamadığı oyuncularımız vardı. Kadroya çok fazla müdahale edemeden, N'Diaye, Erman ve Jorquera transferiyle sezonu kapattık. Kurumsal anlamda bazı sıkıntıların olduğu ortadaydı. Geçtiğimiz dönemden kaynaklanan takım olgusundaki sıkıntılar, ekip bütünlüğünde yaşanmış artık, kemikleşmiş sorunlar sezon boyunca iyi bir ekip, takım görüntüsü koymamıza engel oldu. Türkiye'nin en sıkıntılı ve sorunlu stadına sahibiz."

-" Türkiye Kupası'na odaklandık"

Sağlam, Eskişehir'in dışarıdan çok farklı bir kent gibi göründüğüne değinerek, içine girildiğinde beklentinin çok altında bir tabloyla karşılaşıldığını vurguladı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın, kulübe önemli katkılarının bulunduğunu anlatan Sağlam, şöyle devam etti:

"Ancak, şehir takıma yeterince sahip çıkmadı. Taraftarımızla alakalı güzel şeyler yaşadık ama seyircisiz oynanmış 4 maçımız var. 'Futbol şehriyiz' diyorsak, o zaman böyle bir tabloya ortaya koymamamız lazım. Her şeye rağmen sezon başında 'bu takım, Türkiye'yi Avrupa kupalarından temsil edecek' diye bir hedef koyduk. Rakiplerimize bakıldığında biz bu şartlarda yarışa girdik. Asla kaçak görüşmedik ve ortaya bir hedef koyduk. Transferde takıma destek yapacak katkılara sağlayamadık. Devre boyunca ekonomik sıkıntılarla boğuştuk. Devre arasında bizim haricimizde bir çok takım yaptığı transferler güçlendi. Veysel'i kaybettik, N'Diaye'ye gönderdik ve Diego'yu kaybettik. Bunun yanında Kamil Ahmet Çörekçi ile Lawal'ı aldık. İnsanlar bizimle dalga geçti. 'Takımı güçlendireceğinize elinizdeki oyuncuları gönderiyorsunuz, Bank Asya'dan oyuncu alarak bizi kandırıyorsunuz' dediler. Bu sıkıntılarla ikinci yarıya başladık. Lige kötü başladık. Ligden uzaklaşınca 43 yıl sonra kupaya uzanabileceğimiz, 27 yıl sonra final oynayacağımız Türkiye Kupası'na odaklandık. Kupadaki görsel şov muhteşemdi. Taraftarın kupa finalinde takındığı tavır bizi etkiledi."

-"Önümüze ne koyarlarsa onunla idare ettik"

Sağlam, ekonomik olarak çok büyük sıkıntı içindeki kulübe ekstra yük getirmeden takım maliyetini düşürerek takımın nefes almasını sağladıklarını bildirdi.

"Önümüze ne koyarlarsa onunla idare ettik" diyen Sağlam, şunları söyledi:

"Tarık, Aytaç, Kamil ve Lawal gibi 4 tane, takımda önümüzdeki yıl direkt oynayacak oyuncu ortaya çıktı. Eskişehirspor önümüzdeki sene daha genç, daha dinamik, taraftarını mutlu edecek, bize de anlayışımızı uygulayabileceğimiz bir kadroyu oluşturacağız. Daha genç, dinamik, takımını seven, profesyonelliği yaşayan, aldığı paranın hakkını veren, sorumluluğunu bilen ve takımı yarı yolda bırakmayan çok güzel bir takım oluşturma şansı ortaya çıktı. Önümüzdeki sezon çok daha iyi bir sezon geçireceğimize inanarak, takımın başında olacağız. Bu takımın yarısından çoğu değişecek."

-E-bilet uygulaması

Sağlam, bir gazetecinin "E-bilet uygulamasını nasıl buluyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Sıkıntılı başladı. Ülkemizde yaşanan olayları göz önünde bulundursak güvenlik konusunda haklı bir uygulama gibi görünüyor. İşin prosedür kısmında futbol izleyicisine zorluk çıkartan bir şey. Bu proje çıktıysa, bu konuda geri dönüş yoksa, herkesin destek vermesi beklenecek. Olumlu ortamı sağlayacak ve güvenlik noktasında sıkıntıları ortadan kaldıracaksa daha sağlıklı maç izleme şansı verecekse desteklemek lazım."

Sağlam, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatı kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Es-Es, Gelecek Sezona Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement