Eş-Şebab Lideri Gudani'nin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Eş-Şebab Lideri Gudani'nin Öldürülmesi

Eş-Şebab Lideri Gudani\'nin Öldürülmesi

Somali hükümeti, Gudani'nin öldürülmesinin ardından, ülkede terör saldırılarının artabileceği uyarısında bulundu Somali Milli Güvenlik Bakanı Halif İrc: "Örgüt, savaşçıların moralini yükseltmek amacıyla hükümet ve kamu binalarına saldırı planlıyor"

06.09.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somali hükümeti, ABD ordusunun düzenlediği hava operasyonunda Eş-Şebab terör örgütü lideri Ahmed Gudani'nin öldürülmesinin ardından, ülkede terör saldırılarının artabileceği uyarısında bulundu.

Somali Milli Güvenlik Bakanı Halif İrc yaptığı açıklamada, ABD ordusunun Somali'nin güneyinde düzenlediği hava operasyonu sonucu, Eş-Şebab lideri Gudani'nin öldürülmesine misilleme olarak, örgüt tarafından bombalama ve terör saldırıları yapılabileceği konusunda uyardı.

İrc, güvenlik yetkilileri ve istihbarat servisinin bu tür saldırıları püskürtmeye hazır olduklarını dile getirerek, "Örgüt, savaşçıların moralini yükseltmek amacıyla hükümet ve kamu binalarına saldırı planlıyor" ifadelerini kullandı.

Halka, bu tür terör saldırılarını önlemek amacıyla, kendilerine ulaşan tüm bilgileri güvenlik yetkilileriyle paylaşmaları çağrısında bulunan İrc, Şebab örgütünün "son nefesini vermek üzere can çekiştiğini" kaydetti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan ordusunun Somali'de düzenlediği operasyonda Eş-Şebab terör örgütü lideri Ahmed Gudani'nin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD ordusunun Somali'de düzenlediği operasyonda Eş-Şebab örgütü lideri Ahmed Gudani'nin öldürülmesinin, "El Kaide'nin Afrika'daki en büyük kolu için önemli bir sembolik ve operasyonel kayıp olduğunu, Amerikan istihbaratı, ordusu ve güvenlik yetkilileri tarafından yıllardır yürütülen titiz çalışmayı yansıttığını" belirtmişti. - Somali

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eş-Şebab Lideri Gudani'nin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement