Esad'a Ağır Darbe: İdlib Düştü - Son Dakika
Güncel

Esad'a Ağır Darbe: İdlib Düştü

Aralarında El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi'nin de yer aldığı İslamcı gruplar, Suriye'de iç savaş başladığından bu yana ilk kez İdlib şehrini ele geçirdi.

28.03.2015 16:44  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhalif Çatı Birliği Fetih Ordusu, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib kentinin denetimini tamamıyla sağladı. Suriye'nin kuzey batısındaki aynı adlı vilayetin başkenti olan İdlib'i alarak Rakka'dan sonra ikinci vilayetin de kontrolünü ele geçirmiş oldu.

4. GÜNDE ŞEHRİN KONTROLÜNÜ SAĞLADI

Suriye'de çatı birliği "Fetih Ordusu"nun 4 günden bu yana ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kentine ağır silahlarla saldırarak, şehrin denetimini sağladığı bildirildi. Muhaliflerin eyalet başkenti olan İdlib şehir merkezini ele geçirmek için başlattıkları operasyonlar 4. gününe girerken bu sabah itibariyle şehrin güneyinde kalan küçük bir kısım hariç tamamen kontrolün sağlandığı açıklandı.

ONLARCA KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgeden haber aktaran kaynaklar, muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin kent merkezinin neredeyse tamamını ele geçirdiğini ve onlarca şebbihayı öldürdüğünü aktardı.

SOKAKLAR CESET DOLU

Sokak ve caddelerin rejim askerlerinin cesetleriyle dolu olduğunu belirten kaynaklar, biçok nusayri askerinin de sağ ele geçirildiğini açıkladı. Öte yandan savaşçıların İdlib'in sokaklarına girmesiyle camilerden tekbirlerin yükseldiği belirtiliyor.

Esad\'a Ağır Darbe: İdlib Düştü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Esad'a Ağır Darbe: İdlib Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (106)

  • dhg: esad yap hava bombardımanı köklerini kazı terörüstlerin 23 27 Yanıtla
  • Cenk: Pkk hainleri abd den ve diger koalisyondan yardim isteyin kuklalarrr 22 13 Yanıtla
  • plutonun medyası: bakıyorum da yemene saldırılar başlayınca suriye ile ilgili yalan haberler gündeme tekrar düşmüş. . . kıblesi abd olan sözde müslümanlara ders veren dünya lideri Esad . . sunni düşmanı diye tanıtılan ama kabinesindeki 30 vekilin 27 si sunni olan Esad. . . Allah seni ve senin gibi gerçek müslümanları korusun. . . 14 19 Yanıtla
  • sünni: Ey zalim Eset kazığa geçmene az kaldı 13 19 Yanıtla
  • Fenerim 1907: Araplar ve PKK ya ölüm 11 19 Yanıtla
  • ZAFER YAKINDIR: Esad ve esad zihniyetindeki müslüman düşmanları Allahın izniyle yok olacaklar 17 13 Yanıtla
  • ÖZGÜR: BURDA ESADI DESTEKLEYENLER HEPSİ ONDAN BETER OLSUN. . BU ADAM KATİL VE SEN ONU DESTEKLİYORSUN UNUTMAYIN ÖLENLER İNSAN AMA SİZ NESİNİZ. . . 12 17 Yanıtla
  • Yetiş Ya Muhammed: Kuran da yazan ne,sizin yaptığınız ne Lanet olsun yezid soyuna,lanet olsun kardeş kanı dökenlere.Bu yüzden İslamiyet yayılamıyor. Haçlılar bile bu kadar zarar vermedi Müslümanlara.Kerbela katillerisiniz.Puta tapansınız. 24 4 Yanıtla
  • MARDİNLİ ARAP: AZ KALDI SIRA PKKLI HAİNLEREDE GELECEK!!! BİZ ARAPLAR İSLAM YOLUNDA HEP İLERLEYECEĞİZ 8 17 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: BİR TEK YPG -YPJ GELİYOR BU DİNSİZ EL NUSRANIN HAKKINDAN... 13 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement