Esad: "Abd'nin Suriye'de Teröristlerle Savaşma İsteği Yok" - Son Dakika
Dünya

Esad: "Abd'nin Suriye'de Teröristlerle Savaşma İsteği Yok"

Esad: "Abd\'nin Suriye\'de Teröristlerle Savaşma İsteği Yok"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) DAEŞ gibi terör örgütleriyle gizlice anlaşmakla suçlayarak, Washington'ın ülkede gerçek bir ateşkesi desteklemediğini savundu.

22.09.2016 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) DAEŞ gibi terör örgütleriyle gizlice anlaşmakla suçlayarak, Washington'ın ülkede gerçek bir ateşkesi desteklemediğini savundu. Associated Press (AP) Haber Ajansı'na röportaj veren Esad ayrıca geçen Cumartesi günü 60'dan fazla Suriye askerinin yaşamını yitirdiği saldırıların kaza olmadığını söyledi.

AP: "Anlaşmada belirtildiği gibi militanlara karşı bir ABD-Rus ortaklığının olabileceğine inanıyor musunuz?"

Beşar Esad: "Pratikte evet ancak gerçekte hayır çünkü Amerika Birleşik Devletleri'nin el-Nusra ya da DAEŞ'le bile mücadele etme isteği yok çünkü onlar bunun kendi gündemleri için kullanabilecekleri bir kart olduğunu düşünüyor. El-Nusra ya da DAEŞ'e saldırırlarsa Suriye'deki durumla ilgili ellerinde bulunan çok önemli bir kartı kaybedecekler. Bu yüzden de Amerika'nın Suriye'de teröristlerle savaşa katılmaya hazır olacağına inanmıyorum."

AP: "ABD bu hafta koalisyon güçlerinin Suriye askerlerine düzenlediği saldırının bir kaza olduğunu belirtti. Bu açıklamayı kabul ediyor musunuz?"

Beşar Esad: "Hayır, hayır. Kaza değil çünkü bu sadece bir uçak tarafından bir defa yapılan bir saldırı değildi. Dört uçak yaklaşık bir saat ya da biraz daha uzun bir süre boyunca boyunca Suriye askerlerinin mevzilerini vurdu. Öncelikle bir saatten uzun bir süre boyunca hata yapmazsınız. İkincisi bir semtte bulunan bir binaya saldırmıyorlardı; dağlık bir bölgedeki büyük bir yere saldırıyorlardı ve oradaki Suriye askerlerinin yakınında teröristler yoktu. Ayrıca Amerika'nın saldırısının hemen ardından DAEŞ militanları da oraya saldırdı."

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 22 Eylül 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Esad: 'Abd'nin Suriye'de Teröristlerle Savaşma İsteği Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement