Esad'ın Başdanışmanı Şaban: Seçimler Gerçekleşmeyebilir - Son Dakika
Dünya

Esad'ın Başdanışmanı Şaban: Seçimler Gerçekleşmeyebilir

Esad\'ın Başdanışmanı Şaban: Seçimler Gerçekleşmeyebilir

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in başdanışmanı Buseyne Şaban, yazın yapılacak olan başkanlık seçimlerinin gerçekleşmeyebileceğini belirtti.

30.01.2014 07:40  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in başdanışmanı Buseyne Şaban, şiddet ortamının hakim olduğu Suriye'de yaz aylarında yapılacağı duyurulan devlet başkanlığı seçimlerinin gerçekleşmeyebileceğini belirtti.

"BÖYLE BİR ATMOSFERDE SEÇİMİN NASIL OLACAĞINI TASAVVUR ETMEK ÇOK ZOR"

AP haber ajansına yaptığı açıklamada yaz aylarında yapılacağı duyurulan devlet başkanlığı seçiminin gerçekleşmeyebileceğinin ilk sinyalini veren Şaban, "Eğer şimdi bu konu üzerinde düşünürseniz, böyle bir atmosferde seçimin nasıl hayata geçirilebileceğini tasavvur etmek çok zor.

"MANTIKLI OLAN ŞİDDETİ DURDURMAK VE ARDINDAN SEÇİM YAPMAK"

Mantıklı olan şiddeti durdurmaya çalışmak ve ardından da siyasi süreci başlatmak. Ülkenin ihtiyaç duyduğu şey: ister parlamento ister devlet başkanlığı seçimi olsun bunu başarmak için sulh ve sükunu sağlamanız gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

ESAD YENİDEN SEÇİMLERE KATILACAK

Şaban, yaptığı açıklamada, "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın seçime yine katılmaması için bir neden görmediği" şeklindeki sözlerini bir kez daha tekrarladı.

"GEÇİCİ HÜKÜMET KABUL EDİLEMEZ"

Muhaliflerin geçici bir hükümet kurulması yönündeki ısrarlarına, Suriye hükümetinin karşı olduğunu vurgulayan Şaban, buna karşılık siyasi rakiplerin de temsil edilebileceği bir milli birlik hükümeti kurulmasını zaman içinde kabul edebileceklerini ifade etti. Şaban, "Dünyada geçici hükümet diye adlandırılan hiçbir şey yoktur. Geniş tabanlı bir ulusal birlik hükümeti kurulmasına karşı çıkmayız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Esad'ın Başdanışmanı Şaban: Seçimler Gerçekleşmeyebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • zalim bessar: zalim esed zalim iran zalim rusya insan kendini halkını öldürürmü bu insan degil 13 11 Yanıtla
  • SUSMA: MAHİR ESAT SEÇİMLE GELMEK İSTEMEZ O KENDİNDEN GELECEK ZÜRRİYETİNİNDE İKDİDAR OLMASINI İSTER VE BU HAL KIYAMETE KADAR BÖYLE DEVAM ETSİN İSTER.HAL BÖYLE İKEN ARAMIZDAKI DEVLET BÜYÜKLERİMİZ BU MAHİRİ DESDEKLİYORLAR.DEMEKKİ İKTİDARA GELSELER MAHİRİ KENDİLERİNE ÖRNEK ALACAKLAR.AKILLI İNSAN KİME OY VERECEĞİNİ BİLİR.BİLİR OY NAMUSTUR,HATTA İSLAMİYETİN VİZESİDİR,VERECEĞİMİZ OY BİZİM TORUNLARIMIZI VE İLERİSİNİ ETKİLEYECEK. 6 4 Yanıtla

Advertisement