Esad Rejimi, Okul ve Hastaneyi Vurdu: En Az 20 Ölü - Son Dakika
Güncel

Esad Rejimi, Okul ve Hastaneyi Vurdu: En Az 20 Ölü

Esad Rejimi, Okul ve Hastaneyi Vurdu: En Az 20 Ölü

Suriye'de Beşar Esad rejimi güçlerinin Şam'ın Doğu Guta ilçesindeki bir okul ve hastaneye düzenlediği hava saldırısında çoğu çocuk en az 20 kişinin hayatını kaybetti.

31.03.2016 12:46  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Beşar Esad rejimi güçlerinin Şam'ın Doğu Guta ilçesindeki bir okul ve hastaneye düzenlediği hava saldırısında çoğu çocuk en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 30'dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

İLKOKUL VE HASTANE HEDEFTE

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esad rejimine bağlı savaş uçakları Doğu Guta'nın Deyr Asafir beldesindeki bir ilkokul ve hastaneye saldırı düzenledi.

EN 20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çoğu çocuk en az 20 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, 30'dan fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Ölüler arasında sivil savunma ekiplerinin de olduğu belirtiliyor.

ÇOK SAYIDA BÖLGE VURULDU

Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşması 27 Şubat gece yarısı yürürlüğe girmişti. Ancak bir ayını dolduran ateşkes boyunca Esad güçleri Şam'ın doğusundaki Guta kırsalı, Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı, Halep'in batısı, İdlib'in güneyi, Dera'nın merkezi ile batı kırsalını ve Humus'u vurarak anlaşmayı ihlal etti.

900 KERE İHLAL EDİLDİ

Suriye İnsan Hakları Ağı'na göre kısmi ateşkes anlaşması 1 ayda yaklaşık 900 kere ihlal edildi ve 288 sivil hayatını kaybetti.

DOĞU GUTA ABLUKA ALTINDA

Doğu Guta, iç savaşın başından beri Esad güçlerinin yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor. Ayrıca ilçenin Kafr Batna, Ayn Terma, Duma, Cobar, Beyt Suva, Hamuriye ve Cisrin beldeleri rejim ve Hizbullah'ın ablukası altında bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esad Rejimi, Okul ve Hastaneyi Vurdu: En Az 20 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement