Esad: Suriyeli Kürtlerin Federasyon Girişimi Kötü Bir Fikirdi - Son Dakika
Dünya

Esad: Suriyeli Kürtlerin Federasyon Girişimi Kötü Bir Fikirdi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kürtlerin federasyon açıklamasının 'kötü bir fikir' olduğunu ve ülkesinin federasyon fikri için 'fazla küçük' olduğunu söyledi.

27.03.2016 15:33  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinin federasyon fikri için 'fazla küçük' olduğunu söyledi.

"SURİYE İÇİN UYGUN DEĞİL"

Suriye'nin başkenti Şam'da bugün Esad'la görüşen Fransız parlamenterlerden Nicolas Dhuicq, görüşmenin detaylarını Rus Sputnik ajansına anlattı.

"Esad, Suriye'nin küçük bir ülke olduğunu, federasyon fikrinin uygulanması içinse fazlasıyla küçük olduğunu söyledi" diyen Dhuicq'in anlattığına göre, Esad federasyon fikrinin, Suriye'deki halkların birbirinin içine geçmiş olması nedeniyle de uygun olmadığını belirtti.

"FEDERASYON İLANI KÖTÜ BİR FİKİRDİ"

Esad'a göre, Suriyeli Kürtlerin federasyon girişimi ise 'kötü bir fikirdi.' Dhuicq, şunları söyledi:

"Esad'a göre, federasyon ilan edilmesi bu bölgedeki Arap nüfusu nedeniyle iyi bir fikir değil. Zira Esad, Suriye'de Kürtlerin yaşadığı bölgelerde, Kürtlerin nüfusun yalnızca yüzde 30'unu oluşturduğunu, bu nedenle de kendi topraklarında azınlık olacaklarını söylüyor."

"BAZI BÖLGELERE DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK VE GÜÇ VERİLEBİLİR"

Suriye liderinin merkezi devlet fikrinin gerekliliğine inandığını ve yeni bir yönetim modeli düşünmediğini belirten Fransız parlamenter, "Ona göre, Suriye'deki bazı bölgelere daha fazla özgürlük ve güç verilebilir ama merkezi yönetim ve otorite kalıcı rolüne devam etmeli" dedi.

'SADECE MÜSLÜMANLARIN BAŞKAN OLMASI KABUL EDİLEMEZ'

Dhuicq, Esad'ın Cenevre'deki görüşmelerin ABD'deki başkanlık seçimlerinden önce sonuçlanmasını umduğunu aktardı. Suriye'deki Müslümanların ülkenin yönetimi konusunda ayrıcalıklı haklara sahip olmaları fikrinin Başkan Esad tarafından kabul görmediğini ifade eden Fransız parlamenter, şöyle devam etti:

"Yeni bir anayasadan bahsetti ve işin doğrusu, bu anayasada sadece Müslümanların başkan olabileceği yönünde bir yasa olması fikrine katılmıyor. Bunun 'kabul edilemez' olduğunu söyledi ve Suriyelilerin tamamının eşit haklara sahip olması gerektiğini ekledi."

Esad: Suriyeli Kürtlerin Federasyon Girişimi Kötü Bir Fikirdi

Son Dakika Dünya Esad: Suriyeli Kürtlerin Federasyon Girişimi Kötü Bir Fikirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Birimin: Her biji Kurd do Kurdistan 37 31 Yanıtla
  • sapıkcell: Aktroller kudurun lider yiğit esat Allah yardımcın olsun tayyip isitlerinin kökünü kurut Kürtler Aleviler sizinle 26 19 Yanıtla : Esed kurtlere Niuekimlikvermedi 0 2
  • demedi: yarın öbürgün tırkolar esdci olacaklar.... 21 11 Yanıtla
  • Coşkunun...: ESAD ,PUTIN.SADDAM .OBAMA IRAN HEPSI KULLANIP ATTI BU MALLARI. 11 11 Yanıtla
  • metin bey: kürtlüğümde utanıyorum artık canlar 6 14 Yanıtla
  • ttk: henüz işi bitmedi işidi temizledikten sonra yeni bir halepçeyle kürtlerinde ipini çeker bu. ee etme bulma dünyası ihanet eden elbet karşılığını alır. 12 6 Yanıtla
  • malatya: Federasyon ilan edildi bitti bu iş kabul etseniz ne etmeseniz ne ordaki halk su an ozgur bagimsiz bir devlet gibi herseyleri tamam 9 8 Yanıtla
  • agaew..: bu kırtler...degılmıydı bu hayallerler bın yıldır dewletlerı olmayan ...ırk... 9 7 Yanıtla
  • mehmet: 500000 insanı küçucuk yerde katletin bebek katili 6 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement