Esas Holding'den, Balıkesir'e 100 Milyon Dolarlık Yatırım - Son Dakika
Güncel

Esas Holding'den, Balıkesir'e 100 Milyon Dolarlık Yatırım

Esas Holding\'den, Balıkesir\'e 100 Milyon Dolarlık Yatırım

BALIKESİR'in yeni çekim merkezlerinden olması beklenen Esas 10 Burda Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

28.09.2016 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'in yeni çekim merkezlerinden olması beklenen Esas 10 Burda Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Yaklaşık 100 milyon dolara mal olacak AVM'nin 2018'de hizmete gireceği ve yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacağı açıklandı.

Esas Gayrimenkul tarafından Balıkesir'in Altıeylül İlçesi'ne bağlı Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yapılacak Esas 10 Burda Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin temel atma töreni, bugün gerçekleştirildi. Balıkesir'in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, CEO Kazım Köseoğlu, işadamları ve vatandaşlar törene katıldı. Konuşma yapan Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Erhan Kamışlı, yurtiçinde ve yurtdışında dünya standartlarında projeler geliştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Perakende sektörünün ülkemiz ekonomisi için son derece önemli bir katma değer yarattığına inanıyor ve bu doğrultuda yatırımlarımıza devam ediyoruz. Uzun bir durum değerlendirmesi ve stratejik planlama sonrasında yeni yatırımımızı Balıkesir'de gerçekleştirmeye karar verdik. Türkiye'nin en çok yatırım alan ve ortalama satın alma gücü en yüksek bölgesini oluşturan Balıkesir ilimizde yaklaşık 100 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek olmak bizi heyecanlandırıyor. Özellikle bugünlerde böylesine büyük bir yatırımın da Türkiye'ye güzel bir mesaj olacağını düşünüyoruz. Yatırım bittiğinde 1500 kişi çalışıyor olacak. Bu sayı bir süre sonra 2 binlere kadar çıkacak. Şu anda yürüttüğümüz projelerde bittiğinde toplam 6 bin kişiye varan bir istihdam yaratmış olacağız."

Esas 10 Burda AVM'nin Balıkesir'de halkın alışverişin yanında, yeme içme, kültür, sanat ve eğlencenin adresi olacağını belirten Erhan Kamışlı, "10 Burda AVM, 120 bin metrekare inşaat alanı, 42 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 1800 araç kapasitesiyle Türkiye'nin ve dünyanın önemli perakende markalarına ev sahipliği yapacaktır" diye konuştu. Erhan Kamışlı, 10 Burda'yı 2018'in Nisan ayında bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise son dönemde Balıkesir'e önemli yatırımların yapıldığını belirtirken, "Bu yatırımlar Balıkesir'i bir cazibe merkezi haline getirdi. Balıkesir önemli bir lojistik ve ticari merkez konumundadır. Bu yatırımlarla birlikte insanlarımıza önemli istihdam olanakları da yaratılacak. İnşallah hep birlikte Balıkesir'i sosyal yaşantısıyla, ticari alanlarıyla Balıkesir'i yaşanılır bir kent haline getireceğiz" diye konuştu. Başkan Uğur, Kamışlı'dan inşaatın bitim tarihinin 2018'den daha erkene çekmesini rica etti. Kamışlı da inşaatı en kısa zamanda bitirip, hizmete açmak için söz verdi.

Konuşmaların ardından Başkan Uğur ve Kamışlı diğer misafirlerle birlikte butonlara basıp, temeli attı.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esas Holding'den, Balıkesir'e 100 Milyon Dolarlık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement