Esder'in "Aşure" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Esder'in "Aşure" Etkinliği

ESDER Genel Başkanı Çelikus: ''Aşure tadında bir Türkiye özlemimizdir’’

05.11.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Türkiye'de farklılıkların zenginlik olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, "Aşure tadında bir Türkiye özlemimizdir" dedi.

ESDER'in geleneksel aşure günü etkinliği kapsamında Ankara Hamamönü Taceddin Dergahı önünde vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Çelikus, burada yaptığı konuşmada, muharrem ayının 10'uncu gününde yapılan aşure ikramı etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl 8'incisini düzenlediklerini belirtti.

Aşure gününün dini boyutunun yanı sıra  sosyal yönü de olduğunu ifade eden Çelikus, şunları kaydetti:

"Aşurede birçok kuruyemiş, birçok hububat, çok farklı renkler, lezzetler biraraya gelip bir lezzet ve tad oluşturmuş. Örneğin içindeki buğdayın lezzeti var, tadı yok ama bütün malzemeler biraraya gelince bambaşka bir lezzet oluyor. Biz de aşure tadında bir Türkiye istiyoruz. Bugün de ülkemizde çok farklı inanışlar, etnik kimlikten kardeşlerimiz var. Hepsi Anadolu toprağında bir Türkiye mozaiğini oluşturmuşlar. Bugün aşure gününü aslında  bu boyuttan ele almak istiyoruz. Son dönemde ülkemizde ve bölgemizde çok ciddi kırılmalar, mezhep kavgaları var, inançlarından dolayı insanlar öldürülüyor. Bugüne kadar bütün bu güzellikler, farklılıklar biraraya gelip kilimin desenleri  gibi bir bütün oluşturuyorsa,  bugün biz de Anadolu topraklarında farklılıklarımızı zenginlik kabul edip Anadolu mozaiğini yeniden inşa etmeliyiz. Aşure tadında bir Türkiye özlemimizdir"

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da Ahilik teşkilatının öğrettiği birçok güzel değer olduğunu belirterek, esnaflığın sadece kar ve ticaret şeklinde anlaşılmaması, ahlaki değerlerin de ticaretin içinde görülmesi gerektiğini söyledi.

Yeni nesil esnaf ve sanatkar yetiştirmek için çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğine işaret eden Kaplan, kendilerinin de KOSGEB olarak bu girişimcilere destek verdiklerini söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da Kerbela gibi acıların yaşanmaması için kardeşliğin pekiştirilmesi, safların güçlendirilmesi, dostluğun artırılması gerektiğini vurgulayarak, "Aşure etkinliği sadece tatlı ikramı değildir, bu etkinlikle ağzımız tadlandırılmak isteniyor, ancak ağzımızın tadını bozmak isteyenlere karşı bizim görev ve sorumluluklarımız da hatırlatılmak isteniyor" ifadesine yer verdi.

Öte yandan, aşure dağıtım etkinliğinde bulunacağı bildirilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, programa katılamadı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esder'in 'Aşure' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • kemal bildiş: KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan müdürlerinden hangi ahlaki değerleri düşünerek para topladın. hesabına yatırtdın. buralarda ahkam kesiyorsun. bizden zorla aldığın parayı hala iade etmedin ama ahirette bunun hesabı da var. 3 0 Yanıtla
  • kemal bildiş: KOSGEB Başkanı ailemizden zorla aldığın parayı iade etmeden insan içine nasıl çıkabiliyor acaba? 2 0 Yanıtla

Advertisement