Esed'e İki Yıl Sonra En Ağır Darbe - Son Dakika
Güncel

Esed'e İki Yıl Sonra En Ağır Darbe

Esed\'e İki Yıl Sonra En Ağır Darbe

Kritik kenti kaybetti

30.03.2015 11:09  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin kuzeyinde stratejik önemi olan İdlib kenti muhaliflerin eline geçti. El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi'nin de yer aldığı çatı birliği "Fetih Ordusu" İdlib kentini ele geçirerek Esad rejimine son iki yılın en ağır darbesini indirdi. İdlib'de Beşşar Esad'ın babası Hafız Esad'ın heykelleri de tahrip edildi.

"Fetih Ordusu"adlı çatı birliği, 100 bin nüfusla İdlib'i 4 gün süren silahlı çatışmalar sonucu ele geçirdi. Suriye ordusuna bağlı birlikler İdlib kentinden çekilirken, şehre giren "Fetih Ordusu" militanları Hafız Esad'ın heykellerini tahrip etti.

El Nusra Cephesi militanları, Hafız Esad'ın heykelini ellerindeki silah ve metal parçalarıyla yıkmaya çalıştı. Militanlar, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın bir posterini de yere sererek üzerinde yürüdü.

İdlib, Halep ve Şam'a giden otoyola yakınlığı nedeniyle kilit bir öneme sahip bulunuyor. Ahraru'ş Şam, Nusra Cephesi, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam ve Hak Tugayı (Livau'l- Hak) gibi gruplar, "Fetih Ordusu" (Ceyş'ul-Fetih) adı altına "İdlib'e ortak saldırı" düzenlemek amacıyla birleştiklerini duyurmuştu.


Kaynak: UlkeHaber.com

Son Dakika Güncel Esed'e İki Yıl Sonra En Ağır Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement