Esed Güçleri ile PYD Arasında Çatışma - Son Dakika
Güncel

Esed Güçleri ile PYD Arasında Çatışma

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentine bağlı Kamışlı ilçesinde, Beşşar Esed'e bağlı güçler ile PKK'nın Suriye uzantısı Demokratik Birlik Partisi güçleri çatıştı.

17.06.2015 16:22  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentine bağlı Kamışlı ilçesinde, Beşşar Esed'e bağlı güçler ile PKK'nın Suriye uzantısı Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçleri çatıştı.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada, PYD'nin Kamışlı'da dün rejim güçleriyle çatıştığı ve ilçe merkezinde Esed rejimine ait resmi kurumların çoğunun kontrolünü ele geçirdiği belirtildi. Açıklamada, çatışmaların dün gün boyu devam ettiği ve gece ilçede büyük bir sessizliğin hakim olduğu kaydedildi.

Kamışlı'da adının açıklanmasını istemeyen yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre de PYD güçleri küçük çaplı çatışmalar sırasında Esed'e bağlı Suriye ordusundan aralarında 1'i istihbaratçı 5 subayın bulunduğu, 60 kadar askeri alıkoydu. Rejim güçleri de olaylar sırasında 9 PYD'liyi tutukladı.

Alıkonulanların takas edilmesi için taraflar arasında pazarlıklar sürüyor.

Çatışmalarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Büyük ölçüde PYD'nin kontrolünde olan Haseke vilayetinde, merkezde ve Kamışlı ilçesinde rejimine bağlı güçler ve bazı ordu birlikleri bulunuyor.

Suriye'de 2011'de halk hareketlerinin başlayıp rejimin muhalifleri şiddete başvurarak bastırmaya çalışması üzerine ülkede iç savaş patlak vermişti. PYD, Suriyeli diğer muhalif gruplarla ortak hareket etmek yerine Beşşar Esed rejimi ile yakın ilişkiler geliştirmişti. Taraflar arasında Haseke'de alan hakimiyeti konusunda yer yer küçük gerilimler yaşanmış ancak bu sorunlar büyümeden uzlaşma sağlanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed Güçleri ile PYD Arasında Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement