Esed Güçleriyle Muhalifler Arasında Yaralıların Takası - Son Dakika
Güncel

Esed Güçleriyle Muhalifler Arasında Yaralıların Takası

Esed Güçleriyle Muhalifler Arasında Yaralıların Takası

Hatay Valisi Ercan Topaca, Suriye’de Esed güçleriyle muhalifler arasında yaralıların değişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler’in koordinasyonunda yapılan, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bizim de katkı yaptığımız insani bir faaliyettir" dedi.

29.12.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Ercan Topaca, Suriye'de Esed güçleriyle muhalifler arasında yaralıların değişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, " Birleşmiş Milletler'in koordinasyonunda yapılan, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bizim de katkı yaptığımız insani bir faaliyettir" dedi.

Topaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, takas işleminin dün gerçekleştiğini hatırlatarak, "Birleşmiş Milletler'in koordinasyonunda yapılan, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bizim de katkı yaptığımız insani bir faaliyettir. Her iki tarafın elindeki tam esir de değil ama mahsur kalmış, gerek rejimin gerekse muhaliflerin elindeki insanların takası şeklinde olmuştur. Yaklaşık 500 kişi. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak biz buna aracılık yaptık. Takas bizim ilimizden gerçekleşti. Buradan ve Lübnan'dan uçaklar eş zamanlı kalktı. Sınırdan da giriş aynı şekilde oldu. İnsanı bir faaliyettir" dedi.

Topaca, yaralılardan durumu ağır olan 8-10 kişinin olduğunu, bunların Hatay'da tedavisinin devam ettiğini, tedavilerinin tamamlanmasının ardından kendi yerleşim yerlerine gönderileceğini belirtti. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esed Güçleriyle Muhalifler Arasında Yaralıların Takası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Suriyeliler gitmeli: Artik suriyeleri geri gonderin istemiyoruz her yerde suriyeliler var 0 0 Yanıtla

Advertisement