Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırılarına Tepkiler

Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırılarına Tepkiler

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, Suriye'de Esed rejiminin İdlib'de düzenlediği kimyasal silah saldırısını kınadı.

06.04.2017 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, Suriye'de Esed rejiminin İdlib'de düzenlediği kimyasal silah saldırısını kınadı.

Bulut, yazılı açıklamasında, Suriye'de yürekleri sızlatan, endişeleri artıran acı haberlerin gelmeye devam ettiğini, en son İdlib'in Han Şeyhun bölgesinde olanların canlarını yaktığını belirtti.

Suriye'deki iç savaşı 7 yıldır, İslam coğrafyasında olanları da 70 yıldır bazen seyrettiğini bazen de tetiklediğini savunduğu Birleşmiş Milletlerin (BM) acil toplandığını aktaran Bulut, "Halep'te, İdlib'de, El Bab'da, Menbiç'de, Cerablus'ta, Kobani'de, Kamışlı'da, Rakka'da, Şam'da yaşanılan acıların Brüksel'de, Paris'te, Londra'da, Washington'da, Tel Aviv'de planlandığı görmezden geliniyor. Stratejiler onların, silahlar onların, kararlar onların; boğazımızda düğümlenen acılar bizim, yitip giden canlar bizim, kaybolan umutlar bizim." değerlendirmesini yaptı.

"Daha fazla insan ölmesin, şehirler yıkılmasın, acılar büyümesin istiyorsak öncelikle emperyalist tuzağı görmek gerekir." görüşünü paylaşan Bulut, konuşarak çözüm aramak yerine meselelerin kan dökerek çözülebileceğini düşünmenin aymazlık olduğunu belirtti.

Başta Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri olmak üzere, sürecin içerisinde olan tüm İslam ülkelerinin enerjilerini Müslümanların birlikteliğine kullanmaları gerektiğine dikkati çeken Bulut, şunları söyledi:

"Ankara, Bağdat, Şam ve Tahran, barışın tesisi ve adalet ekseninde ortak bir gelecek için mutlaka bir birliktelik tesis etmelidirler. Siyasetçiler, alimler, kanaat önderleri, düşünürler, sivil toplum kuruluşlarının öncüleri, yardım kuruluşları, akademisyenler, sanatçılar, yazarlar barışa aracılık eden kelimeleri taşımalıdırlar. Bir sürecin nasıl başladığını ve nereye doğru evrildiğini görmeden, günübirlik değerlendirmeler yapmanın, kin ve öfke ile hareket etmenin ya da hamasetin kimseye bir faydasının olmadığı görülmelidir. Acı tasnifi yapılmamalı, barış için, kanın durması için, birlikte yaşayabilme ortamının oluşturulması için samimi olunmalıdır. Irak'ı parçalayan, Suriye'yi karıştıran elin Türkiye ile İran'ı da karıştırmanın ve kapıştırmanın peşinde olduğu görülmelidir, oyuna gelinmemelidir. Kimsenin adil olmayan rejimleri ve yönetimleri savunduğu yoktur. Ancak kuklacıları görmezden gelip kuklalara tavır alanların da iplerinin kimin elinde olduğu bellidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement