Esed ve Rus Güçlerinin Türkmenlere Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Esed ve Rus Güçlerinin Türkmenlere Saldırıları

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Suriye'deki Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti.

27.11.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Suriye'deki Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti.

Cuma namazı sonrası Fatih Camisi'nden Saraçhane Parkı'na yürüyen gruptakiler, "Rusya sadece Türkiye sınırını değil, adaleti ve insanlığı çiğniyor" ve "Rusya, İran, Esed şer ittifakına karşı, Bayırbucaklı kardeşlerimizin yanındayız" pankartları açtı.

Tekbir getiren grup, Rusya, İran ve Esed karşıtı dövizler taşıyarak, "Suriye halkı yalnız değildir" ve "Bayırbucak halkı yalnız değildir" sloganları attı.

Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, burada yaptığı açıklamada, saldırılara tepki göstererek, "Suriye'yi alenen işgal eden İran ve Rusya, gün gün cinayet işliyor, gün gün şehirleri yakıp yıkıyor, Suriye'yi adeta cehennem çukuruna çeviriyor" dedi.

Rusya'nın Suriye'de işlediği cinayetler yetmiyormuş gibi bu defa da Türkiye'yi taciz etmeye başladığını söyleyen Alpay, "Bu tacizlere müsaade etmek, göz yummak, yarın öbür gün bu tacizleri yapanların tecavüzüne maruz kalmak demektir" şeklinde konuştu.

"Her halkın kendi kaderini tayin etme hakkı var ancak Suriye halkının kaderini bir taraftan Esed rejimi, diğer taraftan İran, öbür taraftan Rusya ve batılı devletler gasbediyor" diyen Alpay, şöyle devam etti:

"Öncelikli talebimiz, Esed rejimi dahil, Suriye'de bulunan emperyalist güçlerin Suriye'yi terk etmesidir. Esed rejimine destek çıkan Türkiyeli gruplar gayrimeşrudur, bu katliamlara ortaktır. Suriye'deki katil rejime destek çıkıp, Türkiye'deki meşru iktidarı düşürme derdinde olanlar var. Cenevre görüşmelerinde Esed'li geçişi savunan devletler, çok istiyorlarsa, Esed'i alıp kendi devletlerinin başına koysunlar. İran ve Rusya, Esed'i çok seviyorsa, götürüp kendi ülkesinin başına koysun."

Saraçhane Parkı'ndaki açıklamanın ardından Grup Yürüyüş konser verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed ve Rus Güçlerinin Türkmenlere Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement