Esendere Sınır Gümrük Kapısı'daki Çalışmalar Son Aşamaya Geldi - Son Dakika
Güncel

Esendere Sınır Gümrük Kapısı'daki Çalışmalar Son Aşamaya Geldi

Esendere Sınır Gümrük Kapısı\'daki Çalışmalar Son Aşamaya Geldi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Esendere Sınır Kapısı için yapılan yeni binaların yapım çalışmaları sürüyor.

15.10.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Esendere Sınır Kapısı için yapılan yeni binaların yapım çalışmaları sürüyor. 10 gümrük memurunun 10 Ağustos'ta kaçırılmasından sonra kapatılan gümrük kapısının yakın tarihte açılmasını beklediklerini kaydeden İnşaat saha sorumlusu Vahdettin Göztepe, çalışmaların 1 aya kadar tamamlanacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 'Yap, işlet, devret' modeliyle Esendere Gümrük Müdürlüğü için geçen yıl yapımına başlanan kompleksin çalışmaları sürüyor. 51 bin 500 metrekare alana yapılan ve yaklaşık 60 milyon TL'ye mal olması beklenen hizmet kompleksinin 1 ay içinde bitirileceği belirtildi.

HDP'li Esendere Belediyesi Eşbaşkanı Akif Kaya, kompleks çalışanlarını ziyaret ederek çalışmaları yerinde izledi. Kaya, sınır için yapılan kompleksin açılmasını beklediklerini, kompleksinin bir ay içinde açılacağını söyledi. İnşaat saha sorumlusu Vahdettin Göztepe ise çalışmaların geçen seneden beri hızlı bir şeklide devam ettiğini belirtti. Bölgedeki tüm olumsuzluklara rağmen kompleksi tamamlama aşamasına getirdiklerini aktaran Göztepe, şöyle dedi:

"Burası Türkiye- İran arasındaki çok önemli bir kapıdır. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımız bitecek. Şuan saha betonlama çalışması yapılıyor. Sınır kapısı çıkan çatışmalar nedeniyle kapalı durumda. Sınır kapısının da birkaç gün içinde açılacağını düşünüyorum." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esendere Sınır Gümrük Kapısı'daki Çalışmalar Son Aşamaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement