Esendere Sınır Kapısı 21 Gündür Kapalı - Son Dakika
Güncel

Esendere Sınır Kapısı 21 Gündür Kapalı

Esendere Sınır Kapısı 21 Gündür Kapalı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Türkiye-İran sınırında bulunan Esendere Sınır Kapısı için güvenlik nedeniyle alınan geçici kapatma uygulaması devam ediyor.

10.09.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Türkiye- İran sınırında bulunan Esendere Sınır Kapısı için güvenlik nedeniyle alınan geçici kapatma uygulaması devam ediyor.

22 Ağustos'ta Yüksekova-Esendere karayolu üzerindeki bir köprünün teröristler tarafından patlayıcı kullanılarak kısmen yıkılmasının ardından ilçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki sınır kapısı için alınan geçici kapatma kararı 21'inci gününde devam ediyor. Bu uygulama nedeniyle sınırın Türkiye tarafında bazı İran otobüslerinin bekletildiği görüldü. Daha önce Esendere Sınır Kapısı'nda yapılan sınır ticareti nedeniyle büyük bir hareketlilik yaşanırken, sınırın kapanmasıyla hareketliliğin olmaması dikkat çekti. Sınır ticaretiyle uğraşan Erhan Torsun, sınır kapısının kapatılmasından sonra zor durumda olduklarını belirtti. Bu işle uğraşan çoğu kişinin mağdur bir durumda olduğunu söyleyen Torsun, "Çoğu kişi boşta bir iş yapamıyor. Herkesin amacı bu gümrük kapısıydı. Gümrük kapandığı için kimse bir iş yapamıyor. Bu sınır kapısında en az 500 kişi ticaretle uğraşıyor. Bu iş için aldığımız araçların taksitlerini ödeyemiyoruz. Gümrüğün açılmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan geçen sene başlatılan gümrük kompleksi inşaatındaki çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaların bu sene sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

BAKAN AŞÇI: "3 SINIR KAPISI KAPATILDI"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, önceki gün yaptığı açıklamada terör saldırıları nedeniyle Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy, Hakkari Yüksekova'daki Esendere Gümrük Kapısı ve Hakkari Çukurca'daki Üzümlü Gümrük Kapısı'nın kapatıldığını söylemişti. Aşçı, üç gümrük kapısında en kısa sürede tekrar hizmet verebilmek için çabalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtmişti. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esendere Sınır Kapısı 21 Gündür Kapalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement