Esenler'de 100 Bin Gönül Duada Buluştu - Son Dakika
Güncel

Esenler'de 100 Bin Gönül Duada Buluştu

Esenler\'de 100 Bin Gönül Duada Buluştu

Esenler Belediyesi'nin Kadir Gecesi'nde düzenlediği "Dua Buluşması"nda 100 bin Esenlerli, hem ellerini hem de gönüllerini semâya açtı.

14.07.2015 15:56  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam coğrafyasının huzura kavuşması ve tüm dünya mazlumlarının kurtuluşu için Cenab-ı Allah'a niyazda bulunuldu ve 25 bin Hatm-i Şerif'in duası hep birlikte yapıldı. Gecede, Umre'ye gönderilecek 15 kişi kurayla belirlendi.

Esenler, Kadir Gecesi'nde tek yürek oldu. Ramazan ayı boyunca birbirinden güzel etkinlikler düzenleyen Esenler Belediyesi, Kadir Gecesi'nde de çok özel bir programa ev sahipliği yaptı. Her yıl Kadir Gecesi'ni özel olarak idrak eden Esenler Belediyesi, bu sene de "Dua Buluşması" düzenledi. 100 bin Esenlerli, dualarını İslâm coğrafyasında zulüm gören mazlumlara gönderdi.

Esenler Dörtyol (Dua) Meydanı'nda düzenlenen programa; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile on binlerce vatandaş katıldı.

KADİR GECESİ, ALLAH'IN ÜMMETE HEDİYESİDİR

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede ilk konuşmayı Esenler Müftüsü Halil Şekerci yaptı. Kadir Gecesi'nin Allah'ın Ümmet-i Muhammed'e hediyesi olduğunu belirten Şekerci, "Bu gece geçmiş hayatımızın muhasebesini ve muhakemesini yapalım. Ramazan ayı ve Kadir Gecesi, hayatımızın dönüm noktası olsun" diye konuştu.

Dua gecesinde Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Esenlerlileri duada buluşturdu. Konuşmasında duanın önemine değinen Necmettin Nursaçan, dua meydanını dolduran onbinleri birbirleriyle sarılarak helalleşmeye de davet etti.

LİTERATÜRÜMÜZDE BEDDUA YOK

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu sözlerine, "Bu gece dua gecesi. 'Duanız olmasaydı neye yarardınız' diyen Rabbimize duamızla ulaşma gecesi" diyerek başladı. Dörtyol Meydanı'nda bir araya gelen Esenler'in başta Türkiye olmak üzere İslam coğrafyasındaki tüm mazlumlar için de dua edeceğine dikkat çeken Başkan Göksu," Suriye, Irak, Doğu Türkistan ve Filistin'deki kardeşlerimiz için, yeryüzünün neresinde olursa olsun kan ve gözyaşı içindeki tüm insanlık için ellerimizi açıp niyazda bulunacağız. Çünkü biz biliyoruz ki; bugün dualar kabul edilecek. Bizler dua ettik ve etmeye devam edeceğiz. Bizim literatürümüzde beddua yok, bizim literatürümüzde dua var. Herkesin iyiliği için dua ediyoruz" dedi.

İSTANBUL'UN GÖZBEBEĞİ ESENLER'DİR

Dua Buluşması'nda Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli de kısa birer konuşma yaparak, tüm İslam Aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ettiler. Programda son olarak Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır söz aldı. "Türkiye'nin gözbebeği İstanbul, İstanbul'un da gözbebeği Esenler'dir" diyerek sözlerine başlayan Bakan Bozkır, şunları söyledi: "Türkiye'yi anlamak için, İstanbul'u anlamak için Esenler'e gelmek lazım. Bu havayı koklamak lazım, şu duaları birlikte etmek lazım, ayağa kalkıp sarılmak lazım. İşte bu Esenler'dir. Burada bulunmak huzurdur, umuttur, kardeşliktir, sevgidir".

BOZKIR, ERDOĞAN'IN SELAMINI İLETTİ

Yurtdışından gelen bir konuğu nedeniyle programa katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını Esenlerlilere ileten Bakan Bozkır, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da, çok arzu etmelerine rağmen ellerinde olmayan nedenlerden dolayı burada olamadılar. Biliyorsunuz koalisyon görüşmeleri başladı. Seçim sonrası ortaya çıkan tabloda Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için hepimiz çaba sarfa ediyoruz" dedi.

ELLER VE GÖNÜLLER SEMÂYA AÇILDI

Konuşmaların ardından Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, beraberindeki üç imamla birlikte, ilçedeki din görevlileri, Kur'an Kursu öğrencileri ve gönüllü vatandaşlar tarafından Ramazan ayı boyunca okunan 25 binin üzerindeki Hatm-i Şerif'in duasını yaptırdı. Salâvat-ı şerife, tevhit ve tekbirler ile duaların okunduğu gecede Esenlerliler, tek yürek olarak ellerini ve gönüllerini semâya açtılar. Meydanı dolduran on binler ayağa kalkarak, hep birlikte yaklaşık 30 dakika boyunca, Filistin, Gazze, Suriye, Mısır, Arakan, Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki mazlumların huzura kavuşması ve tüm dünyadaki zulmün sona ermesi için dualar ettiler.

15 KİŞİ UMRE'YE HAK KAZANDI

Gecenin sonunda protokol üyeleri, Esenlerli hayırseverler tarafından Umre'ye gönderilecekler için kura çekimini yaptı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin isteği üzerine, Umre'ye gönderileceklerin sayısını 10'dan 15'e çıkardı. Dua gecesi, Umre'ye gitmeye hak kazanan vatandaşlarla protokol üyelerinin objektiflere poz vermesiyle son buldu.

Protokol üyeleri, program sonunda etkinlik alanındaki Anadolu Sokağı'nı ziyaret ederek Esenler Ordulular Derneği'nin sahur sofrasına konuk oldular. Konuklara yöresel lezzetlerin ikram edildiği programda kısa bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ramazan'ın Esenler'de huzur, bereket, dayanışma ve kardeşlik içinde geçmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de 100 Bin Gönül Duada Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement