Esenler'de Gençler ve Ailelere "Güvenlik İçin Eğitim" Semineri - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Gençler ve Ailelere "Güvenlik İçin Eğitim" Semineri

Esenler’de aileler ve gençler, çocuklara karşı işlenen ve çocukların karıştığı suçlar konusunda “Güvenlik için Eğitim Semineri” ile bilgilendirildi.

17.02.2015 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler'de aileler ve gençler, çocuklara karşı işlenen ve çocukların karıştığı suçlar konusunda "Güvenlik için Eğitim Semineri" ile bilgilendirildi. Seminerde uyuşturucu madde kullanımı ve uyuşturucu ile mücadele konusu da ele alındı.

Gençlerin bağımlılık yapan her türlü maddeden ve kullanımından uzak tutulması, amacıyla Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) tarafından İstanbul'un 39 ilçesinde "Güvenlik İçin Eğitim" seminerleri düzenleniyor. Bu seminerlerin ilki Esenler Belediyesi'nin ev sahipliğinde, "Dr. Kadir Topbaş Kültür - Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

ESENLERDE GENÇLER VE AİLELER BİLİNÇLENDİRİLDİ

"Bir Büyüklük Yapın, Çocuklarımızı Suçtan Koruyalım" isimli proje kapsamında gerçekleşen seminere, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman ve sayıda aile ile genç katıldı.

Esenler Belediyesi, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı tarafından gerçekleştirilen seminerde Üsküdar Çocuk Şube Amiri Özlem Temür, ailelere ve gençlere çocuklara karşı işlenen suçlar ile çocukların karıştığı suçlar hakkında bilgiler verdi, böyle bir durumda karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiği konusunda tavsiyeler bulundu. Sonrasında Narkotik Şubede görevli Başkomiser Uğur Evcin de uyuşturucu maddelerden korunma ve mücadele yöntemleri konulu bir sunum yaptı.

"BİR GENCİN EN GÜZEL KARİYERİ İNSAN OLMASIDIR"

Programda konuşma yapan Başkan Göksu, "Milletler kendi çocuklarına ne kadar uzun vadeli vizyon çizerlerse, o kadar uzun vadeli hayat sürerler. Ömürleri de o kadar uzun olur. Eğer çocuklarına kısa vadeli hedefler çizerlerse milletlerin de ömrü o kadar kısa olur" dedi.

"Bir gencin en iyi kariyeri İnsan olmasıdır" diyen Göksu, "Tarih boyunca millete adaleti öğretmiş, yeryüzüne insanlığı öğretmiş, yeryüzüne adaleti, ve vicdanı, insan olmanın önemini, ahlakın ne kadar kıymetli olduğunu öğretmiş bir milletin çocuğu olarak, çocuklarımızın üzerinde maalesef bir madde bağımlılığını konuşabiliyorsak geriye dönüp baktığımızda bu madde bağımlılığı denen illetin hangi dezenformasyonla bizim hayatımıza girdiğini, nasıl hayatımızda var olduğunu düşünerek işe başlamamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Aslında ülkenin içinde bulunduğu durumun dünya ile mukayese edildiğinde çok kötü bir durum olmadığı sözlerine ekleyen Başkan Göksu, "Şu andaki bizim durumumuz kontrol altına alınabilecek bir durum. Ancak kontrol altına alınmadığında bu durum kontrol altına alınamayacak bir durum haline gelir" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ ÇOCUĞUN SUÇA KARIŞMASINA ENGEL OLMAK"

Projeye 2014 öğretim yılında başladıklarını belirten Üsküdar Çocuk Şube Amiri Özlem Temür, projedeki amaçlarının çocuğu suçtan uzak tutmak olduğunu söyledi. Temür, "Çocuğun bir suçun mağduru olmasını engellemek adına hem çocuğun kendisine düşen görevler nelerdir? Hem aileye düşen görevler nelerdir? Gün boyu beraber olduğu öğretmenlerine, okul çalışanlarına düşen görevler nedir? Çocuk Polisi nedir? Bu konuları içeren bir eğitim paketi hazırladık ve hedef kitlelere ulaşmaya başladık. Çok sayıda çocuk ve okul çalışanlarımıza ulaştık. Bugünde Esenler İlçesi'nde ailelerle buluştuk. Geriye kalan 38 ilçeye de ulaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Programda Başkan M. Tevfik Göksu tarafından "Şehir Şiirleri Antolojisi" kitabı İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok'a hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esenler'de Gençler ve Ailelere 'Güvenlik İçin Eğitim' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement