Esenler'de On Binler Gazze İçin El Açtı - Son Dakika
Güncel

Esenler'de On Binler Gazze İçin El Açtı

Kadir Gecesi nedeniyle Esenler'de düzenlenen "Gazze için 10 bin hatim, 100 bin dua" programında on binlerce kişi Gazze ve zulüm gören İslam ülkeleri için dua etti.

24.07.2014 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadir Gecesi nedeniyle Esenler'de düzenlenen "Gazze için 10 bin hatim, 100 bin dua" programında on binlerce kişi Gazze ve zulüm gören İslam ülkeleri için dua etti.

Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı'nda Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen "Gazze için 10 bin hatim, 100 bin dua" özel programında binlerce vatandaş başta Gazze olmak üzere İslam dünyası için dua etti. Geceye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere, Esenler İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, tek yürek olan on binlerce insan, ellerini semaya kaldırarak Gazze'de hayatını kaybedenlere ve zulüm gören Müslümanlara dualar etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Kadir Gecesi'ne özel duasını yaptı. Vatandaşlar Hatipoğlu'na yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş da gecede Esenler halkını yalnız bırakmadı. Sahneye çıkarak katılımcıları selamlayan Başkan Topbaş, Kadir Gecesi'nin önemine vurgu yaptı. Kendisinin de bu mübarek gecede doğduğunu ismini de buradan aldığını söyleyen Kadir Topbaş, İsrail'in zulmü karşısında hissettiği acıyı dile getirdi.

Geceye ev sahipliği yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptığı konuşmasında Gazzeliler için dua ederek, zulüm karşısında sessiz kalan ülkelere tepki gösterdi. Göksu, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için hayırlarla sonuçlanmasını temenni ederken, halkın en doğru seçimi yapacağını söyledi.

Gecenin son bölümünde yapılan duada tüm katılımcıların ayağa kalkması istendi. Semaya kalkan onbinlerce el dünya genelinde sıkıntı yaşayan tüm Müslümanlar için Allah'tan yardım istedi. Gazze'ye zulmeden İsrail'e öfke gösterildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesi temenni edildi.

Program Esenler İlçe Belediyesi tarafından umre ziyaretine gönderilecek on kişi için yapılan kura çekimi ile sona erdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve partililer tarafından yapılan kura çekimi sonrasında Umre ziyareti kazanan on talihlinin de isimleri belirlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esenler'de On Binler Gazze İçin El Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement