Esenler'de Ramazan Bereketi - Son Dakika
Yerel

Esenler'de Ramazan Bereketi

Esenler’de Ramazan’ın bereketi, konu komşu sokak iftarlarında doyasıya yaşanıyor.

28.06.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler'de Ramazan'ın bereketi, konu komşu sokak iftarlarında doyasıya yaşanıyor. Mimar Sinan Mahallesi'nde Arnavut kökenli vatandaşların iftar sofrasına konuk olan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in farklı yerlerinde her akşam kurulan iftar sofralarının çok bereketli olduğunu söyledi.

Esenler'de Ramazan ayının bereketi ve samimiyeti her akşam kurulan konu komşu sofralarında doyasıya yaşanıyor. Gencinden yaşlısına, kadınında erkeğine tüm sokak sakinlerinin bir araya geldiği iftarlarda birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri veriliyor. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Mimar Sinan Mahallesi'nde Arnavut kökenli vatandaşların sokak iftarına konuk oldu.

85. Sokak'ta kurulan konu komşu sofrası için hazırlıklar saatler öncesinde başladı. Erkekler dışarıda oturum düzenini sağlarken kadınlar ise yöresel lezzetlerini hazırladılar. Sokak sakinlerinin heyecanı Başkan Göksu'nun gelişiyle bir kat daha arttı. Başkan Göksu, iftar öncesinde kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Okunan ezanla birlikte aynı sofrada buluşan yüzlerce kişi hep birlikte oruçlarını açtılar. Sadece Arnavut erkeklerin katıldığı ve konuklara Arnavut Böreği başta olmak üzere yöresel lezzetlerin ikram edildiği iftar, topluca yapılan yemek duası ile sona erdi.

İftar sonrası vatandaşlara hitap eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Her akşam Esenler'in farklı yerlerinde iftar sofraları kuruluyor. Bu sofraların bereketi çok farklıdır. Ne kadar çaba harcasanız bu kalabalığı toplayamazsınız. Ramazan'daki iftar sofraları bizlerin bir araya gelmesinde büyük bir vesile oluyor. Özellikle yemekleri hazırlayan hanımefendilere çok teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. İnsanın hayatında ulaşmak istediği zaman dilimi Ramazan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesidir. Cenab-ı Hak, duaların reddedilmediği bu güzel anlarda ettiğimiz duaları kabul etsin. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi daim eylesin" diye konuştu.

Sokak iftarı, gençlerin oynadığı yöresel halk oyunlarıyla son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenler'de Ramazan Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement